Evrovizija 2022 bo! Odvijala se bo v areni PalaOlimpico v Italiji!

Obljubljajo, da nas čaka nepozaben šov
Ključne besede:
   Evrovizija    Italija    Torino    2022    napoved    šov    glasba    nastop

Evropska radiodifuzna zveza (EBU) je objavila, da se bo naslednje leto v italijanskem Torinu odvijal 66. izbor za Pesem Evrovizije. Finale bo 14. maja 2022, veliki glasbeni spektakel pa se bo odvijal v areni PalaOlimpico.

 

Torino je tako tretje italijansko mesto, kjer se bo odvijala Evrovizija, leta 1965 je tekmovanje gostil Neapelj, leta 1991 pa Rim.

 

Izvršni nadzornik Ervovizije, Martin Österdahl je dejal, da je Torino popoln gostitelj za ta izbor in da arena PalaOlimpico več kot izpolnjuje vse zahteve, potrebne za izvedbo svetovnega dogodka tega obsega. ''Navdušeni smo nad predanostjo mesta Torino, ki bo maja naslednje leto sprejelo na tisoče oboževalcev. Evrovizija se v Italijo vrača po več kot 30 letih in skupaj z našo gostiteljico RAI smo odločeni, da jo bomo naredili posebno,'' je dejal.

 

Prav tako je navdušen generalni direktor RAI-ja, Carlo Fuortes, ki je dejal, da se zahvaljujoč zmagi zasedbe Måneskin, tekmovanje po 31 letih vrača v Italijo, v mesto, ki ima vse značilnosti, da gosti tako prestižno tekmovanje. Dodal je še, da izbira ni bila lahka, a je prepričan, da nas čaka nepozaben šov.