Partnerstvo: Prepoznajte nezvestobo

Ko začutite, da je v zvezi nekaj narobe
Ključne besede:
   varanje    znaki. nezvestoba    tipično    prepoznaj    partnerstvo

Pogovor, zaupanje, spoštovanje in predvsem sodelovanje v zvezi je tisto, ki lahko reši partnerja pred nezvestobo. Če začne ena izmed teh stvari škripati, se lahko zgodi, da se eden od partnerjev počuti utesnjeno in predvsem žalostno, zato začne iskati tolažbo drugje. To pa zna biti boleče in velikokrat razlog za razhode, ki pa na koncu prinesejo številna trpljenja za oba.

 

Fizična oddaljenost

 

Opazili ste, da se vaš partner izogiba druženju z vami, nenehno išče izgovore oziroma razloge, da mora nekam oditi, ali pa dolgo ostaja v službi. Ko mu predlagate izlet za konec tedna ali dopust, hitro postane živčen in si izmisli nekaj izvirnih razlogov, zakaj to ne bi bila dobra zamisel. Na tovrstno obnašanje vašega partnerja vsekakor bodite pozorni, saj je fizična oddaljenost lahko prvi znak, da vas vara ali o tem razmišlja.

 

Čustvena oddaljenost

 

Gre za vedenje, ko se partner od vas čedalje bolj oddaljuje, je zamišljen in razdražljiv. Ko ga vprašate, kaj je narobe in o čem razmišlja, vam odgovori s tišino ali si izmisli kakšen izgovor. Po določenem času se niti ne trudi več z iskanjem izgovorov, ampak le prosi, da prenehate z vprašanji.

 

Skrivanje telefona

 

Danes nam mobilni telefoni, internet in ostale komunikacijske naprave lajšajo življenje in širijo krog potencialnih prijateljev in tudi ljubimcev ali ljubimk. V vsakem primeru pa vedite, da tisti, ki ničesar ne skriva, nima potrebe za brisanjem sledi za seboj. Zato je prav potreba po brisanju sporočil ali seznama klicanih številk močan znak, da nekaj skriva, saj ve, da ima za to dober razlog.

 

Ima vse daljši delovnik

 

Če ste s partnerjem dolgo časa v zvezi ali v zakonski zvezi, potem zagotovo poznate njegovo naravo dela. Veste, koliko časa dela in kolikokrat mora v službi ostati dlje. In če vam je partner pred kratkim sporočil, da mora vsak drugi dan ostati dlje v službi, bi morali postati bolj pozorni. Ta sprememba je sicer povsem razumljiva, če je vaš partner v službi napredoval ali bil premeščen na drugo delovno mesto, ki je bolj zahtevno in obsežno. Če pa se glede tega ni nič spremenilo, on pa čuti potrebo in željo za daljšim delovnim časom in prihaja domov vse bolj pozno, gre vsekakor lahko za prvi znak nezvestobe.

 

Drobne laži

 

Človeški možgani imajo svoje meje, znano pa je, da je največja težava z lažmi ta, da jih oseba, ki laže, mora vedno hraniti v spominu. Oseba, ki jo pri laganju odkrijejo, si mora vedno znova izmišljati nove laži, da pojasni razliko v zgodbah. Zatem si mora zapomniti obe različici zgodbe – novo in staro. Torej če partnerja ujamete pri laži, vztrajajte naj vam pojasni, zakaj laže. Male laži so lahko zares male in nedolžne, lahko pa so tudi znak, da vam partner nekaj skriva.

 

Za več podobnih vsebin kliknite TUKAJ!