Nikoli ne polagajte wc papirja na straniščno školjko

Opozarjajo pa tudi na to, da se ni dobro brisati s toaletnim papirjem, ki prvi visi iz škatle - preveri, zakaj
Ključne besede:
   wc papir    bakterije    javni wc    toaleta    zdravje    bakterije    skrb

Toaletni papir na javnih wc-jih je kot goba, ki vsrkava vse mikrobe in bakterije ter lahko v njem živijo kar nekaj časa ter se nato razmnožujejo naprej.

 

Torej, ko školjko obložiš s papirjem in nanjo sedeš v upanju, da si se zaščitil, je to prepričanje popolnoma zmotno. Šele takrat je tvoje telo izpostavljeno vsem bakterijam bolj, kot če bi dejansko sedel le na desko. Prav tako se bakterije širijo z vsakim splakovanjem vode. Saj se naložijo na deski, papirju, steni in vratih oz. povsod okoli wc školjke. 

 

Dobro je vedeti, da mikrobi na umetnih materialih ne morejo živeti dolgo, za razliko od toaletnega papirja, ki je pravi raj za tovrstne nadležne stvarce.

 

 

In kaj svetujejo?

 

Najbolje bo, da na javnih wc-jih na školjko sploh ne sedeš in nekako poskušaš to opraviti čepe, se oprimeš z rokami stene in malce potrpiš v takšnem položaju. Res je malce težje, ampak le tako ne boš pobral vseh bakterij tega sveta.

 

Opozarjajo pa tudi na to, da se ni dobro brisati s toaletnim papirjem, ki prvi visi iz škatle. Tega odtrgaj in vrzi proč, saj je najbolj izpostavljen kemikalijam.

 

Zato izvleci nekaj papirja, ki je lepo skrit v notranjosti in je zaščiten.