Kako pa vi držite volan med vožnjo? Preverite, kaj to razkriva o vas

Kako pa vi največkrat držite volan? ;)
Ključne besede:
   volan    lastnost    karakter    vožnja    osebnost    drža    avto

Kaj položaj rok na volanu pove o nas? 

 

Minimalist

 

Drža volana: ena roka je na volanu, druga na menjalniku

 

 

Poskušate živeti karseda preprosto. Raje imate nekaj res dobrih prijateljev kot številna poznanstva in površna prijateljstva. Raje izberete umirjeno barvo obleke kot pa kaj vpadljivega. To pa ne pomeni, da ste dolgočasni – ljudje vas namreč cenijo ter občudujejo vaš slog in dejstvo, da ne dramatizirate.

 

Logik

 

Drža volana: ena roka je na zgornjem, druga pa na spodnjem delu volana

 

 

Ste zelo razumna in racionalna vrsta človeka. V družini vas izredno cenijo zaradi vaših sposobnosti sprejemanja pravih odločitev in tega, da se lahko vedno zanesejo na vas. Nagnjeni ste sicer k naglim spremembam razpoloženja, a ste se to naučili razmeroma dobro obvladati.

 

Perfekcionist

 

Drža volana: 10 do 2 oz. 15 do 3

 

 

Gre za položaj, ki so ga včasih oz. ga danes učijo v avtošoli in je še vedno zakoreninjen med vozniki. Tako volan držite tisti, ki se držite pravil kot pijanec plota in vse naredite po predpisih. Takšno je tudi vaše življenjsko načelo, zaradi katerega ste tako uspešni. K temu prispeva tudi dejstvo, da ste zelo pozorni na detajle in vse, kar je vredno storiti, storite tako, kot je treba. Ljudem ste s svojimi načeli zgled in vzor, marsikdo pa vam tudi zavida.

 

Paničar

 

Drža volana: roki sta na zgornji polovici volana, zelo blizu druga drugi

 

 

Pogosto se borite z anksioznostjo in večkrat preverite isto stvar, da se res prepričate, da ste oz. boste to storili prav. Bližnji vas nenehno mirijo in pravijo, da se sprostite. To počno, ker vedo, da ste čudovita oseba, ki se skriva za oklepom, in želijo, da pogledate iz svoje lupine. Raje namreč počnete stvari, ki jih poznate in ob katerih se počutite varno.

 

Mirovnik

 

Drža volana: obe roki sta na sredini volana

 

 

Ne marate konfliktov in naredili boste vse, da bi se jim izognili. Včasih morda povzdignete glas, a to se dogaja zelo poredko. Tedaj vsi vedo, da mislite zelo resno. Ne prenašate sporov in neredko skušate najti način, kako spraviti sprti strani oz. najti rešitev za problem. Imate zelo visoko stopnjo tolerance in izzive rešujete hladnokrvno.

 

Avanturist

 

Drža volana: ena roka je na sredini volana

 

 

Ste primer človeka, ki je nagnjen k avanturam. Pritegne vas vsaka aktivnost, ob kateri se sprošča adrenalin. Družina in prijatelji niso ravno navdušeni nad vašim slogom življenja, a spoštujejo vaše odločitve.

 

Vodja

 

Drža volana: razmaknjeni roki s prsti, obrnjenimi proti vozniku, na spodnji polovici volana

 

 

Ste rojen vodja in odgovornost prevzemate z veliko samozavesti. Prepričani ste o svojih sposobnostih, zato vam ljudje zaupajo, vas spoštujejo in imajo za mentorja. Na delovnem mestu pogosto prejemate pohvale zaradi svojih vodstvenih sposobnosti.

 

Hranilec

 

Drža volana: razmaknjeni roki s prsti, obrnjenimi stran od voznika, na spodnji polovici volana

 

 

Ljudje vas imajo zaradi vaše prijaznosti in empatije zelo radi. Veselite se uspeha bližnjih in jih ves čas podpirate, tudi takrat, ko jim ne uspeva. Ste odličen poslušalec in človek, katerega nasvete cenijo. Niste nagnjeni k temu, da bi igrali vodjo ali da bi nekaj spremenili oz. dosegli za vsako ceno. Bolj cenite duševni mir in nimate težav s sprejemanjem stvari takšnih, kot so.

 

Uživač

 

Drža volana: ena roka je na vrhu volanskega obroča, druga pa na strani oz. počiva

 

 

Ste utelešenje mirnega in prijetnega človeka, ki ohrani hladno glavo v domala vsaki situaciji. Za vas je vsak dan praznik, saj z vsakim ravnate, kot da je zadnji, in v svojem življenju ne želite skoraj ničesar spremeniti. Družina in prijatelji uživajo v vaši družbi, še posebej, kadar se želijo sprostiti. Za volanom ste uživač in življenja ne jemljete preveč resno. 

 

Buldožer

 

Drža volana: ena roka je na volanu, druga na hupi

 

 

Ste zelo zaposlen človek, ki nima časa in potrpljenja za ljudi, ki vam prekrižajo pot. Bližnji občudujejo vašo odločnost in ambiciozno naravo. Vedo, da boste kos izzivu in da lahko ob resnih življenjskih preizkušnjah vedno računajo na vašo podporo.