8 lastnosti vašega psa, ki vam dajo vedeti, da vas IMA RAD!

Danes je mednarodni dan psov - praznujte ga z vašim kosmatincem
Ključne besede:
   pes    mednarodni dan    ljubezen    lastnik    lastnosti

Pes je človekov najboljši prijatelj in tega se zaveda vsak, ki ima štirinožnega prijatelja doma. Čeprav znajo kosmatinci velikokrat ponagajati, a je to v primerjavi z dnevi, ki jih polepšajo zanemarljivo. 

 

Pes je tisti, ki vam je zvest, ne glede na to kaj ste, kdo ste in od kod izhajate. Rad vas ima takšne kot ste, brez obsojanja. Zato skrbite za svojega kosmatinca, imejte ga radi in vrnil vam bo dvojno. Danes praznujemo mednarodni dan psov, zato pocrkljajte svojega kosmatinca in mu polepšajte dan :)

 

Ker vaš pes ne more govoriti, vam namesto besed ''Rad te imam,'' pove takole:

 

1. GLEDA VAS NARAVNOST V OČI, kljub temu da nimate nobenega posladka ali česa drugega zanj. Preprosto vam strmi v oči in čutiti je, da vas ima rad.

 

2. RAD SPI NA VAŠI POSTELJI in se v njej sprošča. To pomeni, da vas ima zagotovo rad. Želi vonjati vaš vonj in biti ob vas tudi, ko niste fizično prisotni v njegovi bližini.

 

3. ČE VAM PRINAŠA SVOJO NAJLJUBŠO IGRAČO, to ne pomeni, da se želi z vami igrati, ampak s tem pokaže, da ste vi njegov vodja ter da vam popolnoma zaupa.

 

4. LJUBKUJE VAS TAKO, da vas poslini po licu ali kjerkoli drugje. Želi okusiti vašo kožo.

 

5. ZEHATE VI, ZEHA VAŠ PES. Enako velja  tudi pri ljudeh. Ko zazeha eden, zazeha tudi drugi, saj gre za nalezljivo stvar. Študije pa so pokazale, da pes, ki vas ima rad zazeha takrat, ko to naredite tudi vi.

 

6. SE PRIVIJE K VAŠI NOGI IN VAS GLEDA. Kadar se pes počuti malce nervoznega in se nečesa boji, takrat se privije k vaši nogi in vas smatra za tistega, ki ga boste pazili in obvarovali. Z vami je popolnoma varen.

 

7. KO ODHAJATE ŠE NEKAJ ČASA zre za vami in spremlja vaš korak. Na ta način se poslavlja in nemudoma, ko izginete iz njegovega obličja, vas že pogreša in čaka, da se vrnete.

 

 8. KO SE KONČNO VRNETE DOMOV je prva stvar, ki jo naredite, da pobožate svojega psa in on to obožuje. Srečen je, da ste se vrnili in še preden ste vstopili skozi vrata je začutil, da ste to vi.