Seznam najboljših glasbenih videospotov vseh časov: To so štrije najboljši izvajalci na Radiu 2

Top 10 videospotov po izboru revije Rolling Stone
Ključne besede:
   mtv    glasba    najboljši    videospot    lestvica    seznam    top 10    rolling stones

Pisalo se je leto 1981, ko je oddajanje začel tv program, ki je v glasbeni industriji povzročil gromozanske premike. To je bil MTV oz. Music Television, kjer predvajajo različne glasbene videospote in zaradi katerih je občinstvo začelo še bolj spremljati glasbeno sceno. Ljudje glasbe niso več le poslušali, temveč tudi gledali. Glasbeniki so za to morali delati tudi na zanimivih videospotih in ne samo na glasbi, da bi pritegnili čim večje občinstvo. Nekateri še dandanes v videospotih pokažejo neverjetno ustvarjalnost, ki pritegne nešteto ljudi. 

 

Ob 40-letnici MTV je glasbena revija Rolling Stone sestavila in objavila lestvico po njihovem mnenju najboljših videospotov, ki so bili po kdaj posneti. Med njimi so tudi štirje izvajalci, ki jih še kako radi predvajamo tudi na Radiu 2 - Madonna, Michael Jacksom. Guns N' Roses in Peter Gabriel. 

 

To so 4 najboljši izvajalci na Radiu 2, ki imajo najboljši videospot:

 

MADONNA - Vogue (1990)

 

 

MICHAEL JACKSON - Billie Jean (1982)

 

 

GUNS N' ROSES - November Rain (1991)

 

 

PETER GABRIEL - Sledgehammer (1986)

 

 

 

To pa so še ostali videospoti, ki so zasedli seznam najboljših:

 

BEYONCE - Formation (2016), JOHNNY CASH - Hurt (2002), CHILDISH GAMBINO - This is America (2018), NEW ORDER - The Perfect Kiss (1985), BEASTIE BOYS - Sabotage (1994), D' ANGELO - Untitled (How Does It Feel?) (2000)