Babica svetuje: Skrivnost lepe ženske

Za popoln izgled ne potrebujete dragih stvari
Ključne besede:
   babica    svetovanje    nasveti    lepota    uporabno    skrivnosti Babice so tiste, ki se jim splača zaupati

Babice so tiste, ki se jim splača zaupati

Ne potrebujete dragih stvari, da bi izgledali popolno. Babice so mnenja, da manj je več in vam zato, predstavljajo 9 ključev lepote:

 

VLAŽENJE KOŽE

 

Po vsakem prhanju ali kopanju je dobro, da kožo nahranite z mlekom in ji tako zagotovite vso potrebno vlago. Ne uporabljajte preveč odišavljenih in agresivnih losjonov, ki morda vaši koži bolj škodijo, kot koristijo.

 

SPANJE NA HRBTU

 

Večina vas je takih, ki spite na boku ali celo na trebuhu. Vaša glava, zato pritiska ob vzglavnik, kar spodbuja nastanek gubic na vašem obrazu. Rešitev je, da se skušate navaditi spati na hrbtu. Če vam to res ne ugaja, pa si omislite satenasto ali svileno posteljnino.

 

NE PIJTE PO SLAMICI

 

Če ste do sedaj veselo srkali pijačo po slamici, je bolje, da to prenehate. Kajti to povzroča nastanek drobnih gubic okoli ust.

 

SKRB ZA OBRAZ

 

Pregrobo umivanje obraza lahko povzroči pokanje kapliar. Bodite nežni in nikar ne drgnite vaše kože v upanju, da jo boste s tem bolje očistili. Previdni bodite tudi pri nanosu kreme. Nanašajte jo od brade proti čelu. Tako boste preprečili, da bi se vaša koža na obrazu povesila.

 

Nasvet: Nenehno menjavanje krem za kožo ni dobro. Skušajte ostati zvesti tisti, ki vam odgovarja in le tako boste imeli možnost, da dosežete spremembe.

 

REDEN PILING KOŽE

 

Naše babice so ga izvajale zgolj z bombažno krpico za umivanje obraza. S krožnimi gibi tako negujete obraz in iz njega odstranite odmrle celice. Prav tako je dobro, da si zmasirate celotno telo in si nato privoščite toplo kopel. Prebudilo vas bo in počutili se boste mnogo bolje. 

 

 

HRANA ZA LASE

 

Olivno olje je pravi odgovor. Najprej lase umijte s šamponom, da odstranite odvečno umazanijo, nato pa nanje nanesite malce olivnega olja. Pustite ga nekaj minut, da se dobro vpije, nato pa splaknite. Za boljši učinek lahko lase zavijete v srebrno folijo in malce pogrejete s sušilnikom za lase. Ne držite ga preblizu, da si ne boste poškdovali las.

Nasvet: Z oljem ne gre pretiravati, ker ga boste zelo težko spravili dol in povzročili kontra učinek. Olivno olje bo vaše lase naredilo zdrave, mehke in sijoče.

 

SPANJE

 

Pomembno je, da spite vsaj 8 ur. Koža se ponoči obnavlja, zato je dober spanec ključnega pomena, če želite, da je vaša koža lepa, sijoča in zdrava.

 

ZELENA ZELENJAVA

 

Zelena zelenjava je polna antioksidantov, ki med drugim upočasnjujejo staranje. Privoščite si jo vsaj enkrat na dan in to brez slabe vesti ter sekiranja, da se boste zredili. 

 

LJUBEZEN DO SEBE

 

In še najbolj pomembna stvar, ki si jo velja zapomniti za vselej: Imejte se radi. Naučite se sprejemati sebe takšnega kot ste in se ne skušajte neprestano spreminjati. Vsak je unikat in nihče na tem svetu ni popoln. 

Malce v šali, malce zares: Nenehno obremenjevanje vam povzroča sive lase in vas hitreje postara.

 

Več podobnih nasvetov pa najdete TUKAJ!