8 stvari, ki jih morate storiti že ta mesec! S številko 5 ne odlašajte ...

Osvežite si življenje :)
Ključne besede:
   poletje    začetek    nasveti    uporabno    pospravljanje    osvežitev    dopust

Meteorološko poletje se je začelo in čas je, da se dokončno poslovite od stvari, ki vas spominjajo na zimo. Res je, da so jutra še vedno mrzla in nas vsake toliko preseneti hladno vreme, a nič za to. Prihajajo topli dnevi, vonj po poletju in predvsem čas, ko morate ''pospraviti'' svoje življenje in ga malce osvežiti. 

 

 1. POSPRAVITI OMARO

 

Če še niste pospravili debelih puloverjev in zimskih oblačil, po tem je sedaj skranji čas. Res je, da so jutra še vedno mrzla in nas vsake toliko preseneti hladno vreme, a ne bo nič narobe, če si omaro počasi osvežite s poletnimi oblačili. Boste videli, takoj boste boljše volje!

 

 

2. KUPITI NOV PAR SANDALOV

 

Kupite si nov par sandalov ali japonk, tiste stare, ki ste nanje precej navezani, a že lep čas razpadajo, pa takoj vrzite stran. Ne samo, da grdo izgledajo na vaši nogi, temveč z njimi škodujete tudi svojemu zdravju. 

 

3. V PREHRANJEVALNE NAVADE VKLJUČITE VEČ SADJA IN ZELENJAVE

 

To bi sicer morali početi skozi celo leto, a ne bo nič narobe, če malce več sadja in zelenjave vnesete vase tik pred poletjem. Namesto čokolade z lešniki, si privoščite skledo ananasa, lubenice ali si privoščite zmrznjene maline z grškim jogurtom in koščki proteinske čokolade. Navdušeni boste ;) 

 

 

4. VREČI STRAN STARE KREME ZA SONČENJE

 

Stare kreme, ki jih niste porabili od lanskega poletja, niso najboljše za uporabo, sploh, če bi se radi dodobra zaščiti pred žgočim soncem. Lahko jih uporabite za nego kože po sončenju, če jih ne želite zavreči, nikakor pa z njimi ne hodite na sonce. 

 

5. REZERVIRATI DOPUST 

 

V času karantene je bil marsikdo skeptičen, če bo letos dopust sploh videl in kako bo z izleti. Stvari se počasi umirjajo, življenje se vrača na stare tire. Če še niste rezervirali dopusta, je sedaj skranji čas, da se odločite kam bi šli. Slovenija ima ogromno kotičkov in lokacij, ki jih lahko obiščete ter preživite fantastično poletje z družino ali prijatelji. 

 

 

6. SPRAVTII ŽAR V POGON, ČE GA ŠE NISTE

 

Nekateri so žar ''zalaufali'' že aprila, spet drugi pa ga sploh še niso uporabili. Če ste med njimi, menimo, da je sedaj skranji čas, da ga spravite v pogon in že ta vikend pripravite en mega piknik. 

 

7. OSVEŽITI GLASBO V AVTOMOBILU

 

Čas je, da glasbo v avtu osvežite s poletnimi hiti, ki pa ni nujno, da so novi. Če obožujete stare pesmi, ki so vesele, zabavne in vsa spominjajo na morje, potem jih čim prej naložite na USB ključek ter poskrbite, da bo vožnja toliko bolj zabavna.

 

8. V ZMRZOVALNIKU NE SME MANJKATI SLADOLED

 

Nepogrešljiv dodatek vašega zmrzovalnika je zagotovo sladoled. Kupite tistega, ki ga obožujete in si ga privoščite po kosilu, po popoldanskem počitku ali zvečer pred televizijo. Še najbolje pa bo, da se ga lotite z veliko žlico direktno iz posodice. Se strinjate? ;)

 

10. VSAKO JUTRO PREZRAČITI DOM

 

Vsako jutro odprite vsa okna na stežaj in za nekaj minut dodobra prezračite prostore. S tem boste v dom vnesli svežino, pozitivno energijo in se znebili slabega vonja, ki se je v domu nabral čez noč. Počutili se boste bolje.