5 stvari, ki jih mame z majhnimi otroki ne morejo več početi ... v miru

Pitje kave v miru - misija nemogoče
Ključne besede:
   otroci    mama    vzgoja    poležavanje    kava    razvajanje    hitro    zaposlenost

Čeprav si mame življenja brez otrok ne znajo predstavljati in jih ne bi zamenjale za nič na svetu, si včasih zaželijo le nekaj minut popolne tišine ter trenutka, ko bi bile lahko čisto same s svojimi mislili, v miru srkale kavo in listale revijo ... A to pač ne gre.

 

Mame so razkrile 5 stvari, ki jih počnejo precej na hitro, odkar so pri hiši otroci in v njih ne znajo več uživati. 

 

1. PITJE KAVE V MIRU

 

Ko si enkrat mama, je srkanje kave v popolni tišini in miru nekaj nemogočega, sploh, ko so otroci majhni. Včasih, ko sem bila še sama, mi je bilo pitje kave nekaj samoumevnega, danes pa to cenim bolj, kot nekoč. Če vstanem pred otroci in si za 10 minut v miru privoščim dišečo skodelico kave, je to nekaj, zaradi česar bom imela lep in umirjen začetek dneva. Res, da je samo kava, ampak mene osrečuje že samo njen vonj.

 

 2. ODHOD NA WC

 

Kdaj sem bila nazadnje sama na wc-ju? Imam triletno hčerko in enoletnega sina. Ko se odpravim na wc, pustim vrata odprta, da ne bi v tistem času česa ušpičila, a ni strahu, saj sta vedno zraven mene. Ne vem, kdaj sem nazadnje v miru opravljala potrebo, brez, da bi nekdo gledal vame ali plezal po meni. Odhod na wc je nekaj, kar moram opraviti ekstremno hitro. 

 

3. TUŠIRANJE

 

Ne bom lagala, ampak to, da se za nekaj minut zaklenem v kopalnico in sem sama, brez otrok je nekaj najlepšega. Časi, ko sem se lahko dolgo tuširala in si privoščila kopel za 20 minut so žal minili - vsaj dokler so otroci majhni. Tuširanje je postala nuja in ne opravilo za sproščanje. Včasih se niti obrisati ne morem do konca, ko že slišim tolčenje po vratih in kričanje: ''Mamiiiiii, jedla bi!''

 

4. UŽIVANJE OB ČOKOLADI

 

Tega ni več! To, da bi se usedla na kavč, si odprla čokolado in jo v miru pojedla, je misija nemogoče. V naši hiši je tako, da, ko se zasliši zvok odpiranja čokolade, so vsi okoli mene in moje najljubše čokolade ni več. Seveda otroku ne moreš reči ne, zato sem se navadila, da jo odprem že po poti s trgovine in si jo spravim v posodico. Včasih pa jo hitro zbašem v usta, še preden me opazijo.

 

5. POLEŽAVANJE

 

Kaj je že to? Ne spomnim se, kdaj sem nazadnje v soboto ležala do 8. ure zjutraj ali šla popoldne zadremati na kavč. Moje spanje je postalo nekaj, kar cenim bolj, kot sem včasih. Zvečer skušam zaspati hitro in kar se da učinkovito, saj vem, da bo zjutraj v mojo posteljo prišla hčerka ali pa me bo zbudil jok najmlajšega še pred 5. uro zjutraj.