Na spletni strani sketa.si smo našli okusen recept za slastno sirno pito s temno čokolado, kakavom, keksi in slajeno z medom. Izgleda kot torta, a ni torta. Je pita. In super je.
Podlaga:
- 200 g keksov
- 2 žlici kakava
- 40 g kokosovega olja
Krema:
- 500 g kremnega sira (rikota, Philadelphia ipd)
- 3 dl sladke smetane
- 3 jajca
- 80 g medu
- 1 čajna žlička vanilije v prahu
- 2 žlici kakava
- 30 g navadne gladke moke
Preliv/glazura:
- 100 g temne čokolade
- 40 g masla
- aroma hruške
Postopek:
- kekse zmelješ, dodaš kakav in stopljeno kokosovo olje
- dobro premešaš in razporediš po tortnem modelu premera 20-24 cm
- zmešaš sir in smetano
- zmešaš jajca, med, vanilijo in moko ter vmešaš v mešanico sira in smetane
- polovico zmesi preliješ po podlagi
- preostanku sirne zmesi vmešaš 2 žlici kakava in zmes razporediš po tortnem modelu
- pri 170 stopinjah C pečeš 35 minut
- izključiš pečico, pripreš vrata pečice in pustiš sladico v pečici, da se ohladi
- nato s sladico še za nekaj ur v hladilnik
- ohlajeno sladico preliješ s čokoladno glazuro – stopiš čokolado in slednji vmešaš maslo ter aromo hruške, s tem preliješ sladico
- ponovno z njo v hladilnik, da se glazura dobro strdi
Več pa najdeš tukaj