Najpogostejše napake pri čiščenju

Ko naredite več škode kot koristi
Ključne besede:
   čiščenje    napake    pravilno Bodite hitri in učinkoviti

Bodite hitri in učinkoviti

Vikend je tisti, ko se večina ljudi loti pospravljanja in čiščenja. In ponavadi je ravno sobota tista prava, za ''revolucijo'' vašega stanovanja. Da boste dom uredili kar se da hitro in učinkovito, smo vam pripravili nekaj stvari, ki jih je dobro upoštevati, da bo učinek čiščenja zagotovljen. 

 

 

1. Zamenjajte gobico

 

Gobice so tiste, na katerih se namnoži največ bakterij, tudi, če jih uporabljate le nekajkrat. Zato je dobro, da jih vsak dan dezinfcirate kar v mikrovalovni pečici in sicer tako, da jo vlažno položite vanjo. Operete pa jo lahko tudi v pomivalnem stroju.

 

Nasvet: Če ne pomaga ne eno ne drugo, jo preprosto zamenjajte za novo.

 

2. Napačno zlagate stvari v pomivalni stroj

 

Pravilno zlaganje pribora v pomivalni stroj je ključnega pomena. Ročaji morajo biti obrnjeni navzdol, da čistila med pranjem dosežejo površine žlic in vilic, ki so dejansko umazani od hrane. Za nože velja obratno, saj se med praznjenjem stroja ne želite z njimi porezati. 

 

Nasvet: Ostre nože raje ne pomivajte v pomivalnem stroju, saj jim ''ubijete'' ostrino.

 

3. Ne mešajte čistil

 

Čistila vedno uporabljajte v skladu z navodili in za tisto, čemur so namenjena. Ne mešajte jih po svoje, saj vsebujejo močne kemikalije in lahko pri mešanju pride do neljubih reakcij, ki lahko poškodujejo površine ali pa celo škodujejo vašemu zdravju.

 

Nasvet: Vedno preberite etikete za kaj se določena čistila uporabljajo in se jih držite.

 

4. Ne čistite brez rokavic

 

Morda se vam zdi, da ne škodujejo vašim rokam in navidez izgledajo vaše roke popolnoma odporne. Vendar se motite. Kemikalije hitro vstopijo v vašo kožo in jo poškodujejo. 

 

Nasvet: Vedno si nadenite rokavice, ko čistite, tudi če je to le za kratek čas.

 

5. Poškropite in pobrišite

 

Preden se lotite odstranjevanje madežev iz vaših površin, najprej madež poškropite, nato počakajte 30 sekund, da se čistilo zažre v notranjost, zatem pa takoj obrišite. Tako boste resnično odstranili vso umazanijo in bakterije. 

 

Nasvet: Če se vam zdi, da bakterije niste popolnoma odstranili, uporabite še robčke za dezinfekcijo.

 

 Za več podobnih nasvetov kliknite TUKAJ!