To so 4 vrste nereda, ki se ga morate znebiti!

S čiščenjem se boste znebili tudi negativne energije
Ključne besede:
   čiščenje    pomlad    feng    shui    nered    korak    prostor    počutje    nasvet    faze

Za Feng Shui je nered največji sovražnik, ki povzroča utrujenost, stres, depresijo in tudi različne bolezni, pišejo na spletnem portalu Sensa. Ohranjanje reda omogoča svoboden pretok energije Chi, saj je po feng shuiju tudi prostor živo bitje, ki je potreben čiščenja, urejanja in polnjenja z energijo.

 

Feng Shui razdelimo na 4 dele: 

 

1. ZNEBITE SE NEREDA V OKOLICI

 

Nereda se ni dobro znebiti le znotraj stanovanja, ampak tudi izven njega. Očistite okolico, pokosite travo, pometite tla, prenovite staro fasado, obdelajte zapuščen vrt in se znebite odvečne krame okoli doma.

 

2. ZNEBITE SE NEREDA V PROSTORU

 

Prah, pajčevine, nepospravljeni prostori, prepolne omare, razmetane stvari po domu povzročajo, da se v vašem domu nabira negativna energija. Ne čakajte predolgo in se znebite stvari, ki jih ne rabite že danes.

 

 

3. ČIŠČENJE EMOCIONALNEGA NEREDA

 

Gre za najbolj težek, a hkrati zelo pomemben korak v procesu čiščenja. Sem spadajo predvsem nerazrešeni odnosi, napetost v razmerju, čustvena manipulacija, iskanje krivde, nezaupanje, pomanjkanje ljubezni in še veliko več. Gre za čustva, ki so znotraj nas, zato je dobro, da najprej očistimo sebe in se nato lotimo čiščenja celotnih odnosov.

 

 4. ENERGETSKO ČIŠČENJE

 

Sem spada čiščenje energije predhodnih stanovalcev, energetske navlake v pohištvu, tleh, v zidovih ... Pri tem si lahko pomagate s svečkami, svežim cvetjem, prezračevanjem, itd. Vnesite v dom svežo energijo, ki vam bo pomagala, da se boste tudi vi počutili mnogo bolje.

 

PRAKTIČNI NASVETI: 

 

ZA BOLJŠE ZDRAVJE -> rešite se stvari, ki blokirajo pretok vaše energije v kuhinji (v omarah, na pultu ali hladilniku). Iz hladilnika vrzite stran vse pokvarjene in čez rok pretečene stvari, očistite omare, štedilnik, znebite se umazanih pomivalnih krp, odkrušenih krožnikov ... Vsekakor pa je dobro, da ne čistite stanovanja s kemikalijami, ampak z naravnimi sredstvi za čiščenje. 

 

NOVE RASTILNE -> osvežite prostor in vanj vnesite nove rastline. V kuhinji je dobro imeti bujna in aromatična zelišča, kot sta rožmarin ali meta.

 

PRAVILO ZADNJIH 6 MESECEV -> Stvari, ki jih pol leta niste uporabili ali se jih niti dotaknili, preprosto vrzite stran, lahko pa jih podarite nekomu, ki jih bo uporabljal bolj kot vi.

 

DEKORACIJA -> dekorirajte si okolje, kjer preživljate največ svojega časa tako, da vas bo pomirjalo in se boste v njem počutili dobro. Kupite lepo cvetje, prebelite stene, kupite svetle zavese ali premaknite pohištvo malce drugače.

 

KNJIGE -> ne pozabite očistiti prah s polic in knjig. Za dobro počutje pa tudi kakšno dobro knjigo preberite ;)