Zaradi tega gospodinjskega opravila se skrega največ parov: Lahko celo uniči zvezo?

To gospodinjsko opravilo lahko uniči partnersko vezo, pravijo strokovnjaki
Ključne besede:
   par    zveza    kreganje    spor    gospodinjsko opravilo    pomivalni stroj

Niso vsi pari enaki, a večini je vsem skupno to, da ne marajo pomivati umazane posode ali pa napolniti ter izprazniti pomivalni stroj.

 

Verjeli ali ne, po mnenju strokovnjakov za odnose, je to gospodinjsko opravilo, ki lahko dejansko uniči partnersko vezo, če med oba ni pošteno razporejeno.

 

Strokovnjaki so preučevali dinamiko partnerskih odnosov številnih parov in rezultati so pokazali, da tiste ženske, ki v gospodinjstvu v večini same skrbijo za umazano posodo, so mnogo bolj nezadovoljne v odnosu, se s partnerjem pogosteje prepirajo, imajo pa tudi občutno manjšo željo po spolnosti, kot denimo ženske, katerim partner pri pranju posode pomaga.

 

 

Od vseh gospodinjskih opravil je prav pranje umazane posode tisto opravilo, pri katerem si ženske želijo partnerjevo pomoč. Pa čeprav le občasno. 

 

Profesor sociologije Dan Carlson pravi, da je težava predvsem v pomanjkanju komplimentov za to opravilo: "Danes nihče ne pohvali partnerice, ker je spet pomila goro posode, iz katere morda sama niti ni jedla, a je vseeno samoumevno, da jo pač bo. Nekdo mora."