Recept za puhaste japonske palačinke pripravljene v 1 minuti!

Naj bo današnji zajtrk drugačen - specite japonske palačinke!
Ključne besede:
   palačinke    japonske    hrana    zajtrk    okusno    recept

Ste že slišali za Dorayaki?

 

To so puhaste japonske palačinke, ki so seveda najbolj priljubljene prav na Japonskem. So zelo okusna sladica, ki se ji stežka uprejo otroci, pa tudi mnogi odrasli. Lahko si jih pripravite za zajtrk, kot sladico po kosilu ali za večerjo. Po želji jih lahko namažete s čokoladnim namazom ali kar marmelado. 

 

Običajne palačinke so tanjše in jih zvijemo, japonske palačinke pa namažete znotraj in so videti, kot en velik piškot s kremo.

 

 

 

Sestavine:

 

- 2 jajci

- 50 g sladkorja

- 1 žlica medu

- aroma vanilije

- 100 g moke

- 1 žlička pecilnega praška

- 40 ml vode

- Nutella ali marmelada

 

Postopek: 

 

1. V večjo skledo ubijete dve jajci in dodate 50 g sladkorja. Nato z metlico premešate in ji dodate aromo vanilije, zatem 1 žlico medu in 40 ml vode ter znova premešate.

 

2. Na skledo postavite cedilo in vanj stresete 100 g moke, počasi mešajte in dodajate moko, da dobite kremno zmes.

 

3. Zdaj stresete v skledo še 1 žličko pecilnega praška in znova dobro vmešajte.

 

4. Masa je zdaj nared! Vzemite ponev in specite palačinke! 

 

Pa dober tek!