S pogledom na prste lahko ugotovite, kaj se dogaja v vašem telesu

Že na podlagi dlani oz. prstov lahko ugotovite, kaj se dogaja v vašem telesu
Ključne besede:
   dlan    roka    počutje    bolezni    zdravje    prsti    razkritje    telo    znaki

Na spletni strani Vem kaj jem smo našli zanimiv članek o tem, da lahko že na podlagi dlani oz. prstov ugotovite, kaj se dogaja v vašem telesu. Človekovo zdravje je skupek vrste na videz nepovezanih dejavnikov in, da je potrebno na vsesplošno počutje gledati celovito, so zdravilci spoznali že pred tisočletji. Tako je nastala ajurvedska medicina in kopica drugih alternativnih metod zdravljenja. Med najbolj znanimi sta akupunktura in akupresura. Prva zdravi z zbadanjem igel, pri drugi pa je dovolj pritisk prsta, če le veste, kje in kako.

 

(Foto: Vem kaj jem)

 

Samo pogled na prste pa vam že lahko veliko pove:

 

Palec: povezan je z možgani, spremembe na njem pa so običajno posledica stresa, napetosti, nervoze. Dovolj je, da se vam koža na palcu suši, ali dobite kak izpuščaj ... Vse to so lahko znaki, da lahko v nekaj dneh pričakujete glavobole. Potrebujete sprostitev. Takšno z možgani na paši.

 

Kazalec: je povezan s pljuči. Spremembe napovedujejo nevarnost prehladov, pljučnice, bronhitisa, tudi kašlja ... S pljuči je povezana tudi prekrvavitev, slabokrvnost, pomanjkanje energije, kronična zaspanost ... Spremembe na kazalcu so znak, da morate več časa preživeti zunaj. Privoščite si kak nedeljski izlet.

 

Sredinec: nakazuje spremembe v črevesju, želodcu in jetrih. Spremembe na sredincu so neposredno povezane s hrano in načinom prehranjevanja, zelo pogosto pa so spremembe pogojene tudi s časom, ki ga namenjate obrokom. Vaša prebava se lahko občutno izboljša, če si vzamete več kot pol ure za obrok.

 

Prstanec: je povezan z jetri in razstrupljanjem telesa. Ker so jetra naš največji notranji organ in so povezane s številnimi nalogami pri presnovi in čiščenju telesa, lahko spremembe na prstancu nakazujejo na več težav. Poleg nepravilne hrane in pijače, je prstanec lahko znak tudi za prehlad, ali kakšno drugo notranje vnetje. Za nekaj dni vam priporočamo lažjo, morda celo dietno hrano.

 

Mezinec: kaže spremembe na srcu. Vsaka preobremenitev, tudi pretirano ukvarjanje s športom, nepotrebno razburjanje in celo preveč pikantna hrana, lahko pustijo posledice na srcu. S srcem je povezana tudi kri, pa se za spremembami na mezincu lahko skriva opozorilo, da morate jesti več in bolj vitaminsko hrano. Če se težave s srcem vlečejo dlje časa, potem se za nekaj dni umaknite na samoten, umirjen kraj brez telefonov. Bo pomagalo!