Kremna juha iz buč

Kljub dodatnim sestavinam prevladuje bučni okus
Ključne besede:
   simon sketa    recept    buče    juha

Klasično bučno juho sem prilagodil svojemu okusu in dodal še krompir, korenček, česen, malce cvetače, začinil pa s curryjem in kurkumo. Kljub temu še vedno prevlada okus buč.

Sestavine

Predpriprava

  • bučo olupimo, odstranimo semena, nasekljamo na kocke
  • čebulo in česen olupimo, drobno sesekljamo
  • krompir in korenček olupimo, nasekljamo na kocke
  • cvetačo očistimo
  • pripravimo zelenjavno jušno osnovo, lahko kar iz kocke ali lastno (uporabil sem 1 zelenjavno kocko in 1,5 l vode)

Kuhanje

  • na oljčnem olju prepražimo čebulo in česen
  • po 3 minutah dodamo še bučo in korenček
  • pražimo še 5 minut, nato v posodo dodamo krompir, cvetačo in vlijemo jušno osnovo
  • dodamo curry in kurkumo po okusu
  • kuhamo 40 minut
  • s paličnim mešalnikom zmešamo juho, dodamo dve jušni žlici kisle smetane
  • solimo, popramo po okusu
  • serviramo v krožnike in okrasimo z bučnim oljem

Izboljšave:

Pripravljeni juhi lahko dodate pražena semena buč in maslene krutone. Zanimiva je tudi kombinacija s parmezanom, ki ga naribamo v krožnik.

 

 

Še več odličnih juh pa najdeš tukaj