Kolikokrat zamenjate svojo pižamo? Ne boste verjeli, kaj pravijo ...

Zamenjati bi jo morali vsak dan!
Ključne besede:
   pižama    menjava    bakterije    nespečnots    pršice    virus    spanje    spanec

Pižamo bi morali menjati vsak dan, in sicer pozimi zaradi virusov, poleti pa zato, ker se v njej potimo. Obstaja pa še kar nekaj razlogov, zakaj ni dobro vsak dan spati v isti pižami:

 

1. Infekcije

Vaša pižama je pravo leglo pršic, bakterij, ostankov kože, potu ... Težko boste ozdraveli, če boste spali v isti vreči bakterij, ki so krive za vašo bolezen.

 

2. Mozolji in bradavice

Ali veste, da so fibroni nalezljivi? Tudi bradavice? Mozolji pa se itak vedno pojavijo ob najbolj nepravem času na najbolj nepravem mestu. Ste kdaj pomislili, da bi to lahko bilo tudi zaradi pižame? Še en podatek: za 13 odstotkov alergij so kriva naša oblačila. Torej tudi pižame.

 

3. Pršice

Pršice so drobni, mikroskopski organizmi, ki jih najdemo v vsakem domu. Naj se še tako trudite, ne morete se jih znebiti. Lahko pa močno zmanjšate njihovo število. Hrana pršicam je vaša odpadla in odmrla koža, te pa je največ na posteljnini in pižami. Torej je to še en pomemben razlog, da bi morali vsak dan spati v sveži pižami.

 

4. Vonjave

Glede na dejstvo, da pižama celo noč absorbira znoj, se že po prvi noči razvijejo bakterije, ki povzročajo neprijeten vonj. Nobeno tuširanje vam ne pomaga, če potem skočite v pižamo prepojeno s včerajšnjimi bakterijami.

 

5. Nespečnost

Ali ste vedeli, da lahko pižama vpliva tudi na kvaliteto spanca? Pižama polna bakterij povzroča srbečico, tudi manjše alergije ... Raziskave celo kažejo, da ljudje v starih pižamah 15 odstotkov pogosteje smrčijo.