To je najbolj gledana serija v zgodovini Netflixa: Zgodba neverjetne šahistke, ki vas bo navdušila

24-letna Anya Taylor-Joy je svojo vlogo neverjetne šahistke odigrala tako prepričljivo, da jo je to izstrelilo med zvezde
Ključne besede:
   The Queen's Gambit    serija    uspeh    zgodovinsko    šah    šahistka    talent

The Queen's Gambit je serija, ki govori o mladem dekletu po imenu Beth Harmon, ki je do svojega 15-ega leta odraščala v sirotnišnici, nato pa jo je posvojil par srednjih let. Kasneje ji je uspelo, da je z močno dodelano osebnostjo, vztrajnostjo in neustrašnostjo v njenem času šokirala vse šahovske nasprotnike in medije ter osvojila šahovska prvenstva.

 

The Queens Gambit je najbolj gledana miniserija v zgodovini Netflixa

 

Zgodba je posneta po romanu Walterja Tevisa, ki je izšel že davnega leta 1983. Odkar pa so jo pri Netflixu z izjemno mlado igralko, 24-letno Anyo Taylor-Joy interpretirali še v sliki in zvoku, dnevno podira rekord za rekordom. Z dnevom, ko se je miniserija pojavila na vsem znani filmski platformi, se je uvrstila med najbolj gledane, številke ogledov pa so nato poletele proti nebu. Trenutno je The Queens Gambit namreč najbolj gledana miniserija v zgodovini Netflixa, pohvali pa se lahko še z mnogimi posebnimi dosežki.

 

V prvih 28 dneh od izida si jo je ogledalo kar 62 milijonov gospodinjstev

 

Serija se je med TOP 10 povzpela v kar 92 državah sveta, od tega je v kar 63 zasedla prvo mesto. Prepričljivo šahiranje protagonistke Beth Harmon pa je vplivalo celo na svetovno navdušenje nad šahom. Od pojava serije pa do danes je Google zabeležil kar dvakrat večji vpis iskanja »kako igrati šah«, kot sicer.