ČUDEŽNO ZDRAVILO: Čebula je živilo, s katerim si lahko pomagate pri bolečinah

Ena čebula na dan, odžene zdravnika stran
Ključne besede:
   čebula    zdravilo    bolečine    telo    živilo    prehlad

Jesenski čas je pač tisti, ko se vaše telo zopet sreča z mrazom, zato imunski sistem posledično oslabi. Večina vas je takih, da ob prvem bolezenskem znaku odhitite v lekarno, vse več pa je tudi takih, ki se raje zdravijo kar z domačimi pripravki. 

 

Ko omenjamo domače pripravke ne mislimo ravno čaja, medu in limone, ampak čebulo, ki se v zdravilstvu uporablja že celih 1000 let.  Zagotovo ste že slišali, da je čebula tista, ki pozitivno vpliva na naše zdravje in nam pomaga pri krepitvi celotnega telesa. Je bogata z žveplom in ima antibiotične in antiseptične lastnosti. Ima veliko antioksidantov, ki pomagajo telesu v boju s prostimi radikali.

  

Sok, ki se nahaja v čebuli pomaga pri:

 

- Izkašljevanju

 

- Ohranja raven holesterola v krvi

 

- Srčnih težavah

 

- Lajša posledice artritisa

 

Uporabite čebulo, če vas:

 

Boli v prsih

 

Narežite jo in nato zmešajte z malo maščobe ter jo položite na svoja prsa. Pokrijte s krpo in pustite, da učinkuje. Najbolje je, če ležite, da se vam ne bo vse skupaj razmazalo.  Čebula bo začela kaj hitro učinkovati in takoj boste čutili manjšo bolečino. 

 

Boli v ušesih

 

Pri bolečih ušesih čebulo nasekljajte in dajte v  tanko nogavico ali malce debelejšo najlonko ter naslonite na uho. Čez glavo si dajte kapo, da vam obloga ne pada dol. Vse skupaj nato odstranite, ko začutite, da vas ne boli več.

 

Imate vročino

 

Ste vedeli, da se lahko zbijanja vročine lotimo pri stopalih? No, če še niste, pa boste vedeli od sedaj naprej.Pred spanjem narežite čebulo, jo dajte v nogavice in si jih obujte čez noč. Zaradi svojih zdravilnih lastnosti vam bo pomagala pri prekrvavitvi, znižala vročino ter ublažila simptome prehlada.

 

 

 

.