To so rastline za v spalnico, ki poskrbijo boljši spanec in čistejši zrak

Polepšajte si spalnico in hkrati poskrbite za boljši spanec
Ključne besede:
   rastline    spalnica    spanec    zrak    kvaliteta    pomiritev    prostor    roža

Rastline v stanovanju lahko služijo le dekoraciji, lahko pa jih s posebnim namenom, sploh če slabo spite in bi radi poskrbeli za čistejši zrak. Predstavljamo vam nekaj rastlin, ki bodo prostor v spalnici polepšale, hkrati pa poskrbele, da boste spali mirno in kvalitetno. 

 

BALDRIJAN

 

 

Baldrijan je dober za umiritev in poskrbi za kakovosten spanec. Pomaga pri nespečnosti, utesnjenosti in hiperaktivnosti. Če imate občutek tesnobe, si lahko poleg rastline omislite tudi baldrijanove kapljice. 

 

BAMBUSOVA PALMA

 

 

 

Odlična rastlina za odstranjevanje kemikalij. Če v stanovanju kadite, potem je kot nalašč za vas, saj pomaga tudi pri odpravljanju težav z dihanjem oz. dihali. Ima izredno dobro možnost filtracije, zato je odlična tudi v spalnici, saj pomaga pri kvaliteti spanca. 

 

ALOE VERA

 

 

Znana je po svoji večnamenski uporabnosti, med drugimi tudi tem, da pomaga filtrirati vse kemikalije in toksine v zraku. Aloe vera spusti kisi ponoči in s tem pomaga, da boljše spite. Najbolje raste na svetlobi, vendar ne na sončni. 

 

JASMIN 

 

 

Ima sproščen vonj, dobro vpliva na duševno zdravje, blaži tesnobo, dviga razpoloženje in hkrati izboljšuje kvaliteto spanca. Nekateri celo pravijo, da pomaga pri odpornosti oz. krepi imunski sistem. Jasminu odgovarja toplota in sončna svetloba, zato je priporočljivo, da ga imate pri oknu in da mu zagotovite vsaj 5 ur sončne svetlobe. 

 

GARDENIJA

 

 

Njen sladek vonj ima skoraj enak učinek kot uspavalne tablete. To je rastlina, ki sprošča in pomirja. Najboljše mesto zanjo je okenska polica nad radiatorjem.

 

ZLATI POTOS

 

 

Rastlina Zlati potos je prav tako znana po odstranjevanju toksinov iz zraka, prav tako pa naj bi odstranjevala ogljikov monoksid. Je lepa in se odlično poda v vašo spalnico. 

 

TAŠČIN JEZIK

 

 

Rastlina s smešnim imenom dobro absorbira ogljikov dioksid, ponoči pa proizvaja kisik. Je enostavna za vzdrževanje in primerna tudi za tiste, ki se ne spoznajo na rože oz. nimajo časa, da bi se preveč ukvarjali z njimi.