Oranžna buča naj se čimvečkrat znajde na vašem krožniku: Pomaga pri hujšanju in mladostni koži

Hokaido buča ima ogromno pozitivnih lastnosti
Ključne besede:
   hokaido    recept    hrana    koža    živilo    buča    hujšanje

Hokaido buča je med mnogimi poznana, kot buča, iz katere se za noč čarovnic izrezujejo raznorazne podobe in se jih ima po večini le za okras. Vendar je to buča, ki ima ogromno pozitivnih lastnosti, ki so koristne za vaše zdravje. Z buče lahko pripravite veliko jedi in si popestrite svoj jedilnik ter posledično še izgubite kakšen kilogram.

 

Izboljšuje vid - skodelica bučnega pireja vsebuje več kot 200 % priporočenega dnevnega vnosa vitamina A, ki je ključnega pomena pri izboljševanju vida. Buče so polne betakarotena, ki telo spremeni v eno od oblik vitamina A, ki varuje vaš vid.

 

Izvrstno živilo za hujšanje - buče so polne vlaknin, imajo zelo malo kalorij in so zelo nasitne. Lahko jih pečete, kuhate, delate iz njih juhe ali omake. Če jim dodate še nekaj začimb, jim okus le še dodatno izboljšate in imate pripravljen izvrsten obrok.

 

Bučna semena so dobra za srce - bučna semena so odličen vir za boljše delovanje srca, saj so naravno bogata s fitosteroli, ki naj bi pomagali pri zmanjševanju holesterola.

 

Proti preventivnim boleznim raka - buče vsebujejo ogromno antioksidanta betakarotena, ki naj bi po nekaterih raziskavah celo pomagal preprečevati rakava obolenja in nastanek raka.

 

Za lepšo kožo - karoteni v bučah naj bi nevtralizirali proste radikale, ki naj bi ohranjali, da vaša koža ostane napeta in mladostna.

 

Po vadbi raje bučo kot banano - izkazalo se je, da skodelica kuhane buče vsebuje več kalija kot banana. Kalij pomaga telesu, da si povrne ravnotežje elektrolitov in omogoči mišicam, da čimbolj funkcionirajo.

 

Bučna semena za boljše razpoloženje - semena so bogata z aminokislino imenovano triptofan, ki je pomembna za proizvajanje hormona sreče imenovanega serotonin. 

 

Za boljšo odpornost - so odličen vir vitamina C, ki krepi imunski sistem in preprečuje prehlade.