Navade, ki se jih morate odvaditi delati po 30. letu

Zdaj pa je že čas, da prenehate s tem :)
Ključne besede:
   odraščanje    navade    slabost    izogibanje    ženska    odvajanje    30    odraslost    starost

So navade, ki jih je dobro ohraniti do konca življenja in so tudi tiste, ki jih je dobro čimprej opustiti. Tukaj imamo 8 slabih navad, ki se jih je dobro po 30. letu znebiti: 

 

1. Pozabite si umiti zobe pred spanjem

 

Skrb za zobe je zelo pomembna in do sedaj bi to morali že vedeti. Ne pozabite si umivati zob pred spanjem, saj so polni bakterij, ki ste jih skozi dan zaužili s hrano in pijačo. Če bi radi vaše zobe obdržali čim dlje, potem ne bodite leni in si jih umijte vsak večer in ne samo zjutraj.

 

2. Neurejeni nohti na nogah in rokah

 

Odkrušen lak, umazanija za nohti, grizenje in ostale grde navade, ki se tičejo vaših nohtov, bi se bilo dobro do 30-ega leta odvaditi. Prav nič lepo ni, če imate na roki tri nohte nalakirane, ostale pa ne. Ste odrasla ženska, zato si tega lepotnega kiksa ne privoščite - poskrbite za lepe in urejene nohte, ki odražajo, da ste skrbni in negovani.

 

3. Stiskanje mozoljev

 

Ko na obrazu zagledate velik mozolj, imate občutek, da se ga vidi v vesolje. Brez premisleka se ga odločite stisniti in to brez robčkov ali rokavic, po vrhu vsega pa še z rokami, ki si jih prej niste niti umili. S tem boste na kožo prenesli dodatne bakterije, popokane žilice in izpuščaje ter še večje število mozoljev. Vsak večer si redno očistite obraz in ostanke ličil ter poskrbite za svojo kožo.

 

4. V hladilniku puščate hrano s pretečenim rokom

 

V hladilniku se vam nabira ogromno hrane, ki ni več užitna in nimate več prostora za tisto, ki ste jo sveže nakupili. Poskušajte se temu izogibati in s hrano ravnajte bolj preudarno. Ne nakupujte stvari, če veste, da jih ne boste pojedli in skušajte biti v bodoče bolj organizirani. Vsake toliko pa tudi očistite hladilnik.  

 

5. Nikoli ne pospravite postelje

 

Zdaj bi bil že čas, da takoj, ko vstanete, za sabo pospravite tudi posteljo. To vam vzame manj kot minuto, zato se ne izgovarjajte, da nimate časa. Pospravljena postelja je del navade, ki jo morate do 30-ega leta obvladati.

 

6. Puščanje spodnjic in nogavic na tleh vaše spalnice

 

Običajno imajo takšne navade fantje, še iz divjih časov v študentskih letih, ko pridejo iz zabav, se slečejo in dobesedno padejo v posteljo. Spodnjice in nogavice ostanejo na tleh, dokler niso ugotovili, da konec tedna nimajo nič čistega. Za žensko pred ali po 30. letu, pa nikakor ne izgleda, če zaspi s spodnjicami in umazanimi nogavicami ob postelji. 

 

7. Iz umivalnika ne poberete svojih las

Po umivanju las imajo ženske navado, da včasih malce pozabijo na lase, ki so ostali v umivalniku, tušu ali kadi. Nanj jih spomnijo družinski člani, ko opazijo, da bodo morali preden se stuširajo, opraviti tudi čistilno akcijo - neprijetno. 

 

8. Vsak vikend greste ven, se napijete in pridete domov, ko se dela že jutro

 Nič ni narobe, če greste za vikend ven in si date duška, a skušajte to malce omejiti - vsaj kar se tiče prekomernega popivanja ali vračanja domov ob nenormalnih urah. Zdaj ste odrasla oseba, ki mora svoj prosti čas porabiti tudi za drugačne stvari, ki so v življenju bolj pomembne, kot pa nenehno žuranje, po katerem imaš le mačka in stran vržen oz. prespan dan.