Znebite se neprijetnih vonjav čevljev s 6 naravnimi triki

Ste že slišali za uporabo čajnih vrečk?
Ključne besede:
   čevlji    vonj    trik    naravno    odstranitev    dom    dišava    pomaranča    soda    kava

Čevlji se čez čas navzamejo neprijetnega vonja, kar povzroči, da vam zaradi tega začenjajo zaudarjati tudi stopala. Ker je nenehno pranje čevljev zamudno in traja precej časa, da se posušijo, smo za vas pripravili nekaj naravnih trikov, ki vam bodo pomagali čevlje osvežiti hitro ter učinkovito:

 

ZMRZOVALNIK

 

Čevlje dajte v zmrzovalnik in jih tam pustite nekaj minut, da malce zmrznejo. Mraz bo povzročil, da bodo vonjave izginile in uničile bakterije, ki povzročajo smrad.

 

SODA BIKARBONA

 

Soda bikarbona je vsestranska in ima ogromno pozitivnih učinkov, tako v lepoti, kot tudi v gospodinjstvu. Uporabite pa jo lahko tudi pri vaših čevljih, in sicer tako, da jo natrosite po notranjosti in pustite čez noč, da vpije vse neprijetne vonjave. Zjutraj čevelj preprosto očistite in obrišite. 

 

OTROŠKI PUDER 

 

Otroški puder je prav tako odličen za uporabo, sploh v vročih mesecih in pri ljudeh, ki se jim znojijo stopala. Potresite si ga po stopalih ali čevljih in poskrbel bo, da se vaša stopala ne bodo znojila, saj bo vpil vso vlago. Vaša stopala bodo suha, čevlji pa sveži.

 

POMARANČNI OLUPEK

 

Enostavno razrežite pomarančo, olupek pa postavite v čevelj in pustite čez noč.

 

ČAJNA VREČKA

 

Čajne vrečke zmočite in položite v čevlje za nekaj minut. To ponavljajte vsakdan in čevlji ne bodo več oddajali neprijetnega vonja. Uporabite dišeč in močen čaj (meta, sadni vonji ...).

 

KAVNA ZRNA

 

Kavna zrna so odlična pri odstranjevanju nadležnih vonjav in vam bodo v odlično pomoč tudi pri čevljih. Potresite jih v čevlje in pustite delovati čez noč.

 

ODIŠAVLJEN ČASOPISNI PAPIR

 

Natrgajte star časopisni papir, ga poškropite z dišečim olje in ga vstavite v čevelj. Pustite nekaj časa notri in vaš čevelj ne bo le svež, temveč tudi dišeč.