9 nepogrešljivih stvari v vaši spalnici

Ne gre samo za udobno posteljo
Ključne besede:
   spalnica    obvezno    oprema    počutje    spanec    udobje    pohištvo

Spalnica je prostor, kjer spočijemo svoje telo in odklopimo možgane. Namenjena je spancu ali pa le počitku. Prav je, da njeni opremi posvetimo malce več pozornosti, saj je spanec tisti, ki je v življenju še, kako pomemben. Ključne vloge pa ne igra samo vzmetnica, ki je seveda na prvem mestu, ampak še dosti drugih stvari, ki morajo biti v njej.

 

 

1. Kvalitetna vzmetnica

 

Najbolj pomemben del vsake spalnice je vzmetnica. Na njej vaše telo počiva in si napolni baterije za naslednji dan. Izberite si tako, kjer se boste spočili in se naslednji dan ne boste zbudili polomljeni. Pri njeni izbiri ne hitite in poiščite takšno, ki vam ustreza ter je ne boste zamenjali še lep čas.

 

2. Preproga

 

Morda niste vsi navdušenci preprog, pa vendar jo je v spalnici dobro imeti. Privoščite svojim stopalom, da ko zjutraj vstanejo iz postelje, zatipajo mehko preprogo in ne mrzlih tal. Z lepo preprogo, pa lahko tudi polepšamo prostor in mu damo poseben videz.

 

3. Majhen kavč ali sto

 

Vsaka spalnica bi morala imeti majhen kavč ali naslonjač, na katerega se usedete med obuvanjem nogavic, branjem knjig ali počivanjem. Prav je, da imate posteljo le za spanje in ne vsakodnevno poležavanje. Konec koncev, lahko na tovrstne kavče in stole odložite svoja oblačila. Pa naj vam tovrstno odlaganje ne pride preveč v navado, da ne bodo na koncu omare prazne.

 

4. Okrasne blazine

 

Ja, ja in še enkrat ja. Okrasnih blazin ni nikoli preveč, a vendar je treba imeti zdravo mero, da ne bo vaša spalnica videti kot nekakšen harem. Imejte blazine, ki se ujemajo z vašo spalnico ali pa jo na nek način poživijo. Nekatere so lahko tudi za spanje, spet druge pa naj vam služijo kot okras.

 

5. Nočna omarica

 

Nočna omarica je nekaj, kar potrebuje vsaka postelja. Namenjena naj bi bila nočni lučki, lahko pa jo uporabite tudi za kakšno rastlino ali budilko. Skušajte ne imeti na njej telefona, saj sevanje škoduje zdravju. Izberite takšno, ki ima tudi predal, da vanjo lahko spravite še kaj drugega ( robčki, tableti,… )

 

6. Okvirjene slike

 

Imejte pozitivne slike, ki izražajo veselje in radost. Nikar ne imejte preveč družinskih, saj sodijo na hodnike ali dnevne sobe, nikakor pa ne v spalnico. Spalnica velja za intimen prostor, zato jo opremite s slikami narave, estetskih umetnin in naj tako slike še dodatno poudarijo vaš spalni prostor in njegovo opremo.

 

7. Proč s tehnologijo

 

Televizija, računalnik, tablica in telefon bi morali v vaši spalnici imeti prepovedan vstop. Kajti sevanje lahko škodi vašemu zdravju in je velik vzrok, da se zjutraj zbudite neprespani. Zatem se izgovarjate, da se vam je najbrž kaj sanjalo ali pa je bila zopet luna. Če že res ne morete brez tehnologije, se odločite le za eno izmed naštetih in jo imejte čim dlje od svoje glave.

 

Za več podobnih nasvetov pa kliknite TUKAJ!