9 napak, ki jih večina dela pri negi las

Znebite se teh napak in imejte zdrave lase
Ključne besede:
   lasje    nasveti    ženske    napake    nega Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Vsak izmed nas si želi lepe lase, sploh pripadnice nežnejšega spola, ki si ponavadi želijo lepe, dolge in goste. Nega las nekaterim ne predstavlja prevelikega dela, spet drugi pa za to zmečejo ogromno denarja. Da bi vaši lasje bili kar se da zdravi, se morate držati le 9 načel, ki jih morate opraviti vi sami.

 

Napaka št. 1: Krtačenje takoj po umivanju

 

Kadar so lasje mokri, so še posebej krhki, zato jih raje skrtačite pred umivanjem. Če pa že morate česati mokre lase, pa to počnite nežno in z glavnikom redkih zob.

 

Napaka št. 2: Prepogosto česanje

 

Prepogosto krtačenje vaših las ni preveč dobro, še posebej tik pri korenu las. Lasišče namesto tega raje zmasirajte s prsti, saj boste s tem pospešili pretok krvi in lasje bodo bolj zdravi.

 

Napaka št. 3: Vsakodnevno umivanje

 

Voda z lasišča spira maščobo, lase pušča brez sijaja in pravega življenja. Če od vsakodnevnega umivanja las nikakor ne morete odstopiti, pa to počnite s pomočjo blagih preparatov za lase.

 

Napaka št. 4: Balzam

 

Priporočljivo je, da ga nanesete od korena do konic,  vendar v omejenih količinah. Pretiravati ni potrebno, saj se večkrat pokaže za nekoristno. Po nanosu bodite pazljivi, da ga boste temeljito sprali.

 

Napaka št. 5: Zaščita pred vročino

 

Vročina lase poškoduje in jih izsuši. Zato skušajte fen uporabljati le v nujnih primerih, ko se vam kam mudi in lase raje posušite na zraku. Če vam potem pričeska ne stoji kot bi morala, se vmes parkrat počešite in nanesite kakšne blage preparate za ukrotitev vaših las.

 

Napaka št. 6: Sušenje z brisačo

 

Kot tudi fen, tudi brisača ni najboljša. Premočno brisanje povzroči lomljenje konic. Z brisačo lase samo rahlo popivnajte.

 

Napaka št. 7: Likalnik na mokre lase

 

Vročina in mokri lasje nikakor ne grejo skupaj. Zato se tega sploh ne poslužuj. 

 

Napaka št. 8: Lak za lase pred sušenjem

 

Laki vsebujejo alkohol in lahko v stiku z vročino dobesedno zagori. Nanesite ga raje po sušenju.

 

Napaka št. 9: Razcepljene konice

 

Ne trudite se negovati razcepljene konice, saj jih ne morete rešiti več z ničemer. Edina rešitev so škarje. Seveda pa lahko preventivno, da se vam ne bi zopet začele cepiti uporabite kakšne naravne preparate in olja.