Za vse, ki letos ne greste na dopust: Ideje, kaj početi doma :)

Kaj početi, da vam ne bo dolgčas ...
Ključne besede:
   poletje    dopust    dom    počitnice    nasveti    piknik    druženje    izlet

So ljudje, ki gredo na dopust poleti in so ljudje, ki gredo na dopust pozimi. Če spadate med tiste, ki raje kot na dopustu, pa proste dneve preživite kar doma, pa si poglejte nekaj zanimivih idej, kaj početi, da vam ne bo dolgčas.

 

Preuredite si dom

 

 

Premaknite pohištvo, zamenjajte zavese, kupite novo posteljnino ali nekaj, kar bo vaš dom vsaj malo spremenilo in mu dalo pridih novega. Ni potrebe po tem, da razbijate stene ali barvate. Že mali dodatki bodo popestrili vaš dom in vam pričarali povsem nov ambient. 

 

Pokličite prijateljico, ki je niste videli že dolgo

 

 

Služba, dom, služba, dom. To je vaš vsakdanjik, vmes pa morda skočite v trgovino, po otroke v šolo in bog ne daj, da bi si vzeli tistih 30 minut za druženje s prijateljico, ki je niste videli že dolgo. Naredite tokrat drugače, pojdite z njo na kavo ali kosilo in poklepetajta o stvareh, ki vaju bodo nasmejale ter spomnile na dobre stare čase.

 

Specite sladico, o kateri že dolgo sanjate

 

 

Prebiranje receptov po spletu vas navdušuje in vedno si rečete: ''Oh, tole mora biti pa slastno!'' Kaj, ko bi enkrat za spremembo namesto prebiranja, prijeli v roke skledo in žlico ter pričarali okusno sladico. Verjemite, da ne boste zadovoljni le vi, temveč tudi vaša družina.

 

Preberite dobro knjigo

 

 

Koliko časa je že minilo odkar ste v roke vzeli dobro knjigo? Se ne spomnite? Torej je sedaj čas. Vzemite knjigo, ki vas bo predramila, vam odprla nova obzorja in boste zaradi nje začeli na svet gledati drugače. Preberite knjigo, ki ni le ljubezenski roman, ampak nekaj, kar vam bo z branjem razširilo obzorja. 

 

 Na kavo ali kosilo pojdite nekam, kjer še niste bili

 

 

Vedno pijete kavico v istem lokalu, na kosilo pa greste le tja, kjer veste, da je dobra hrana. S tem ni nič narobe, a enkrat za spremembo obiščite kakšen zanimiv lokal ali restavracijo, v kateri še niste bili, pa ste se že večkrat peljali mimo. Odlična ideja pa je tudi to, da preko spleta pregledate zanimive in dobro ocenjene restavracije ali lokale po Sloveniji in se odpravite tja. Tudi, če vam ne bo všeč, bo dobra izkušnja. 

 

 Na vrtu postavite bazen

 

 

 

Ni potrebe, da za bazen odštevate ogromne količine denarja ali se ukvarjate več dni z njegovo postavitvijo. Kupite si majhen napihljiv bazen in si na vrtu pričarajte poletno vzdušje. Postavite ležalnik, marelo za senco ali pa si pripravite limonado. Že to, da boste namočili noge v hladno vodo bo poskrbelo, da se boste malce ohladili ter sprostili. Lahko povabite prijatelje in naredite mini piknik. 

 

Piknik s košaro ob jezeru ali reki

 

 

Napolnite košaro z dobrotami, vzemite deko, senčnik in pojdite v naravo. Lahko ste v gozdu, nekje ob reki ali jezeru in se prepuščate prelepim razgledom in žvrgolenju ptic. S seboj lahko vzamete knjigo, če pa greste v družbi bodo karte izvrstna popestritev.