Uporabnost plastične folije vas bo presenetila

14 načinov, ki jih morda niste vedeli
Ključne besede:
   plastična folija    uporaba    načini    pomoč    gospodinjstvo    zanimivo    nasveti

Plastična folija je nepogrešljiva stvar že skoraj vsake kuhinje. Njena uporabnost pa služi več namenom, kot ste si morda mislili. 

 

 1. Banane

 

 

To vam bo pomagalo, da banane ohranijo svojo barvo in potrebno količino vlage. Vse kar morate storiti je, da povijete zgornji del s folijo in na ta način omogočite, da bodo ostale sveže ter okusne kot prvi dan, ko ste jih kupili.

 

 2. Obraz

 

 

Najprej si na obraz nanesite obrazno masko in nato položite nanj folijo. S tem boste dosegli boljši učinek kreme, ki se bo vpila globje in hitreje začela delovati.

 

3. Kozarec 

 

 

Kaj hitro se zgodi, da kaj polijete ali poškropite. Sploh, če imate doma majhne otroke, ki jim je to že dnevni ritual, ko postanejo žejni. Najhuje je, če imate na mizi ravno bel ali nov prt in madeži soka kar čakajo, da se vsidrajo nanj. Prav tako je lahko v veliko pomoč vam, če kaj berete ali se učite, da si ne polijete vsega čtiva.

 

4. Muhe

 

 

Če se želite znebiti muh, sesekljajte nekaj kosov sadja, jih dodajte v posodo in pokrite s kosom folije, kot kaže slika. Nato na vrhu naredite manjšo zarezo, skozi katero se bodo muhe ujele in ne bodo več našle izhoda ven.

 

5. Barve

 

 

Vaš otrok izredno rad ustvarja z barvami, še najraje pa s takimi, ki so vodne in ''umazane''. Uporaba čopiča ali rokavic ne pride vpoštev, saj ljubi pacati kar z golimi rokami. No, če želite ohraniti njegove roke čiste in posledično s tem vaš dom, uporabite folijo tako, kot kaže slika. Zagotovo mu bo zanimivo in se bo zabaval.

 

 6. Šopek

 

 

Zavijte steblo šopka v folijo, nato pa najdite kakšno krpo, jo navlažite in šopek preprosto zavijte. Tako bodo rože ostale sveže veliko dlje časa, kot bi bile v vazi z vodo.

 

7. Pohištvo

 

 

Folija vam je lahko v odlično pomoč, če želite določene stvari premakniti in jih obdržati v prvotnem stanju. Ne bo vam treba vsega vzeti ven in nato zopet zložiti nazaj. Ko stvari prenesete na željeno mesto, jih le odvijete in si prihranite en kup dela. Lahko ste prepričani, da se tako ne bodo poškodovale ali zlomile.

 

8. Jajce

 

 

Ne veste kako zakrkniti jajce? Preprosto. Folijo premažite z oljem in v njej ubijte jajce. Nato dobro zavijte, da ne steče ven. Dajte v vrelo vodo in skuhajte.

 

 9. Pribor za pleskanje

 

 

Naveličani pleskanja sten in potrebujete počitek? Ker veste, da boste s tem nadaljevali kaj kmalu, se vam ne ljubi umiti celotnega pribora za pleskanje. Zavijte ga v folijo in se vseeno prepričajte, da ne pušča sledi, ko ga boste odložili. 

 

 10. Hladilnik

 

 

Vsi se soočamo z umazanimi policami v hladilniku in se jih trudimo ohraniti čiste. Vse shranjujemo v posodicah in steklenih kozarcih, včasih pa se zgodi ter kakšna stvar pusti madež in se zasuši.  Da bo vaš hladilnik ostal čist, na police položite folijo ali pa celo malce debelejše plastične pogrinjke in si prihranite delo.

 

 11. Šamponi

 

 

Velikokrat, ko se kam odpravljate vas skrbi, da bi se vam raznorazni šamponi razlili po torbi. Odprite pokrovček in folijo namestite na mesto, kot kaže slika. Nato zaprite in lahko ste prepričani, da se vam ne bo nič razlilo ali kaj poteklo.

 

 12. Rastline

 

 

Da bi vaše rastline rastle hitreje, čez lonček, kjer imate posajena semena čez položite folijo. Pred tem zemljo zaljite z vodo in tako preprečite izsušitev. Rastlinam boste tako omogočili hitrejšo rast.

 

13. Klobase 

 

 

 Če ste bolj iznajdljive sorte, si lahko s folijo pomagate pri delanju domačih klobas.

 

 14. Vino

 

 

Če želite shraniti nekaj vina za kasneje, je vse kar morate storiti to, da ga prelijete v stekleno časo in vanjo vtaknete folijo. Nato prelijete vino. Z istim koščkom folije tudi zaprete grlo steklenice v katero ste ga prelili in tako omogočite, da vino ne izgubi vonja in okusa. Vino bo tako ostalo sveže in pitno.