Vsak večer položite milo pod rjuho in pojdite spat

Poskusite že danes!
Ključne besede:
   milo    rjuha    noge    bolečina    trik    spanje    postelja    pomoč    sproščanje

Sindrom nemirnih nog je nevrološka motnja, ki povzroča neprijetne občutke v nogah, ko oseba počiva. Glavni vzrok za nemirne noge ni znan, vendar pa obstaja nekaj situacij oziroma težav, ki jih lahko povežemo s tem problemom. Za nemirne noge je lahko vzrok odpoved ledvic, sladkorna bolezen, uživanje alkohola, uporaba zdravil in nosečnost.

 

Nočni krči v nogah ali Charley konji so lahko pogosta težava, ko hočemo zaspati. Krči se običajno pojavijo zaradi prekomerne vadbe, pomanjkljivosti mineralov in vitaminov ter dehidracija. Če imate probleme s krči v nogah ali nemirnimi nogami, potem je to morda rešitev. 

 

Obstaja nekaj stvari, ki jih lahko naredite, da ustavite takoimenovani sindrom nemirnih nog in krče v nogah, ki se dogajajo ponoči. Pomagajo namreč masaže, topla kopel ali tuš, pitje zadostne količine vode in zdrava prehrana. Obstaja pa tudi ena preprosta stvar, ki jo lahko narediš že nocoj, da zaustavite sindrom nemirnih nog ali krče v nogah.

 

Milo pod rjuho? TAKO JE!

 

Kar 42 % ljudi, ki trpijo za krči v nogah ali sindromom nemirnih nog, so preizkusili ta trik in dejali, da deluje. Zakaj deluje? Zdravniki niso prepričani, a nekateri pravijo, da naj bi magnezij v milu ustavil problem. Pomanjkanje magnezija naj bi bil glavni vzrok za sindrom nemirnih nog in krčev v nogah.

 

Dr. Oz predlaga sivkino milo, saj sprošča mišice s svojim naravnim vonjem. Če boš dal milo v svojo posteljo, potem naj bo naravno.