3 živila, ki jih morate dati na žar, a na to še niste pomislili

Lubenica, zelena solata in avokado? Zakaj pa ne!
Ključne besede:
   lubenica    avokado    zelena solata    žar    pečenje    živila    hrana    piknik

Ko pomislite na besedo žar, zagotovo nimate v mislih sadja ali zelenjave, ampak se vam najprej pred očmi pokaže meso. Pa vendar je zelenjava del žara, predvsem takšna kot so bučke, jajčevci in paprika, nikakor pa ne bi pomislili na lubenico, zeleno solato in avokado. Poglejte si, kako lahko pripravite 3 netipične žar jedi in poskrbite, da bodo vaši pikniki še bolj zanimivi.

 

LUBENICA

 

 

Ko zaslišite besedo žar, je lubenica živilo, ki ga nikakor ne bi dali zraven, a morate poskusiti. Popečena lubenica, ki je še malo začinjena je nekaj, kar morate poskusiti. Zraven paše še nasekljana čebula, ščepec soli in malce olivnega olja. Pecite jo 5 minut, da se sladkor dobro karamelizira. 

 

ZELENA SOLATA

 

 

Zelena solata na žaru povsem spremeni okus in je nekaj čisto drugega kot tista, ki jo naredite v skledi z oljem in kisom. Solato pred pečenjem potresite s ščepcem soli in ji dodajte olivno olje. Lahko uporabite tudi origano ali katero drugo začimbo, vsekakor pa ne pozabite na parmezan in nekaj kapljic vinskega kisa. Pecite 1 - 2 minuti.

 

AVOKADO

 

 

Avokado prerežite na pol ali na več delov (ki naj ne bodo pretanki) in ga položite na žar. Pecite ga počasi, dokler ne začne dobivati izrazit vonj po dimljenjem. Zraven izredno paše začimba šetraj.