Kako obriti noge, da ne bo nezaželene rdečice in nadležnih pikic

Koraki za učinkovito in preprosto britje
Ključne besede:
   noge    britje    dlačice    pravilno    tehnika    učinkovito    britvica

V današnjem času so zapeljive noge tiste, ki so gladke, mehke in sijoče - se pravi brez dlak. Ženske si življenja brez britja skoraj več ne predstavljajo in posegajo po različnih preparatih, ki bi nadležne dlačice odstranil čim hitreje in čimbolj učinkovito. Tukaj vam predstavljamo nekaj korakov za učinkovito in preprosto britje:

 

 NOGE SI BRIJTE ZJUTRAJ

 

Najboljši čas za odstranjevanje dlačic je v jutranjem času. Vaša koža takrat ni preveč prekrvavljena, kar je zelo dobro, saj se ne boste porezali in povzročili nadležnih ureznin.

 

 VROČA BRITVICA REŽE BOLJE

 

Britvico morate pred vsakim potegom zmočiti pod vročo vodo, saj vroča rezila režejo bolje. Še boljša rešitev pa je, da britvico pred britjem za 10 minut postavite v lonček z vrelo vodo.

 

NE UPORABLJAJTE STARIH BRITVIC

 

Ko opazite, da brijte ni več tako gladko in morate z britvico močno pritiskati po koži je čas, da jo vržete v smeti. Nikar ne varčujte z njimi, saj si s tem ne delate nobene usluge, temveč le škodujete koži in si povzročate izpuščaje, mozolje, srbečico, ...

 

POČAKAJTE, DA PENA ZA BRITJE ZAČNE DELOVATI

 

Ko nanesete peno, se nikar ne začnite takoj briti. Počakajte vsaj 30 - 60 sekund, da se pena dobro prime dlačic in jih zmehča. S tem boste poskrbeli, da bo britje lažje in bo teklo bolj gladko.

 

NOGE PO BRITJU VEDNO SPLAKNITE S HLADNO VODO

 

Ko končate z britjem, noge vedno splaknite s hladno vodo, ki bo zaprla pore in preprečila, da se na koži pojavijo pikice in ranice.

 

NA KONCU VEDNO UPORABITE LOSJON

 

Po britju je koža suha in razdražena, zato nujno uporabite losjon, ki ga dobro vtrite v kožo. S tem boste poskrbeli, da bo vaša koža dobila dovolj vlage, bo lepa in sijoča.