To so idealna leta za materinstvo

Med 20. in 35. letom
Ključne besede:
   materinstvo    mama    starost    zrelost    otrok    leta    idealno

Raziskave so tokrat pod drobnogled vzele, kdaj je najboljši čas, da ženska postane mama. Nekateri pravijo, da je to začetek 20-ih, spet drugi začetek 30-ih, spet tretji pa so mnenja, da takrat, ko je pripravljena, osebnostno zrela, finančno najbolj stabilna in predvsem začuti potrebo, da je pripravljena biti mama. Kaj je res?

 

Čas za zanositev naj bi bil idealen nekje med 20. in 35. letom. V okviru teh 15-ih let je veliko več možnosti za zdravo in varno nosečnost. Ženske, ki so starejše od 35-ih let ali so stare več kot 40, lahko to povzroči več zapletov v nosečnosti in s tem povezanih težav z zdravjem.

 

Ženske, ki zanosijo med 20. in 35. letom so manj dovzetne za splave, carske reze, visoke krvne pritiske in ostale nevšečnosti, ki jih počasi prinesejo leta. Znanstveniki s področja ginekologije pa še dodajajo, da je v teh letih bistveno lažje zanositi in se ob rojstvu otroka lažje spopadati z neprespanimi nočmi in drugimi obveznostnimi, ki jih prinese novorojenček.

 

 

Idealen čas za vzgojo otrok pa naj bi nastopil v poznih 30-ih letih. Takrat naj bi bila ženska najbolj čustveno stabilna, zrela, finančno sposobna in imela najmanj čustvenih težav. 

 

To so rezultati, ki seveda ne veljajo za celotno žensko populacijo. Pomembno je, kako se ženska počuti in se zaveda, kaj je tisto, kar je najbolje za njo. Sama pri sebi najbolje ve, kdaj je čustveno zrela, česa si želi in ali je pripravljena na tako veliko odgovornost, kot je otrok.