Krivec za bolečine v glavi in hrbtu je lahko vaš nedrček

Izberite pravilno številko in se izognite bolečinam 19. 07. 2018
Ključne besede:
   prsi    nedrček    težave    bolečina    številka    glavobol    hrbet    izbira    ženska

Raziskave so pokazale, da skoraj 80 % žensk nosi napačno številko nedrčka, kar povzroči slabo držo, napačno podporo prsi, za seboj pa potegne še številne zdravstvene težave, na katere sploh ne bi pomislili. 

 

 

Ženske so pri izbiri nedrčka precej povšrne in se pri nakupu le tega velikokrat zmotijo - nekatere tudi namerno. Kar 70 % žensk nosi premajhnega, medtem, ko je 10 % takih, ki nosijo prevelikega. 

 

Primer: Če nosite košarico D, potem to pomeni, da posamezna dojka tehta okoli pol kilograma, zato je pomembno, da izberete pravilno velikost in obliko nedrčka, ki bo zagotovil popolno podporo in predvsem dobro počutje, brez da bi vas bolel hrbet ali vrat. Kajti večje prsi so za žensko veliko breme, za to je izbira nedrčka toliko bolj pomembna. Ne gre samo za lep izgled, temveč tudi za dobro počutje in zdravje. 

 

 

Prsi ne smejo ''kipeti'' ven iz nedrčka, čeprav se vam zdi to seksi ali imate občutek, da vaše prsi optično izgledajo večje in bolj polne. S tem tvegate bolečine in poškodbe prsi, ki se ne pokažejo čez noč, lahko pa čez čas nastopijo težave, ki vam povzročijo nemalo preglavic.

 

 

Če pa ste opazili, da vam naramnice padajo z ramen ali da je košarica nedrčka na pol prazna, potem ste si kupili prevelikega. 

 

Pomembno! Nedrčk, ki ga pogosto nosite, bi morale zamenjati vsakih 12 mesecev, saj s pranjem izgubi obliko in ne nudi več takšne opore, kot na začetku.