Za srečo se odpovejte naslednjim stvarem ...

https://aktivni.metropolitan.si/dobro-pocutje/za-telo-in-duso/ce-zelite-biti-srecni-se-odpovejte-tem-10-stvarem/
Ključne besede:
   sreča    občutek    korak    nasvet    življenje    pozitiva

Sreča se skriva na vsakem koraku, le odkriti jo morate. Če na svet gledate pesimistično, črnogledo in v vsaki stvari vidite nekaj slabega, potem sreče ne boste našli. Sreča je dovoljena vsakomur, le znati jo morate najti oz. jo odkriti. Največkrat se skriva v preprostih rečeh, ki jih imate pred nosom. Če želite biti srečni, ne potrebujete milijonov na bančnem računu, ampak se morate znebiti nekaterih stvari, ki vas obremenjujejo! Torej znebite se naslednjih stvari in se osrečite:

 

Ni potrebe, da morate ugajati vsem! Prvo morate ugajati sebi, biti zadovoljni s seboj, šele potem pa vas bodo sprejeli tudi drugi. Pokažite spoštovanje do sebe!

 

Ne opravičujte se nenehno, sploh za stvari, ki si ne zaslužijo opravičila. Če niste pospravili hiše, se vam ni dalo pomiti posodo, niste otroku kupili tistega kar si je želel ... potem ni potrebe po opravičevanju!

 

Ni vam treba biti vedno na razpolago. Vzemite si čas zase, zaupajte sebi in svojim občutkom. Če vam nekaj ne diši, se vam ne ljubi, enostavno recite ne. Zakaj bi morali vedno biti na razpolago vsem in to ravno takrat, ko ugaja njim? Ne rabite. 

 

Otresite se misli, da vas bo denar osrečil. Na kratki rok že, na dolgotrajni pa zagotovo ne. Sprejmite tisto kar imate in skušajte iz tega potegniti kar se da najboljše. Verjemite, da se bogastvo nahaja znotraj vas samih in ne v materialnih stvareh. Ko boste enkrat to spoznali, boste srečni kot že dolgo ne.

 

Popolnost ne obstaja, zato ne hrepenite po njej. Kaj vas žene v to, da bi morali biti popolni? Kaj sploh je popolnost? Kje piše, kako je videti popolnost? Popolnost ste vi sami in vse kar počnete je popolno. To vas izpopolnjuje, osrečuje in vas izoblikuje. Ne ozirajte se na druge in ne hrepenite po tem, kar imajo drugi. Sprejmite to, kar imate vi, to negujte in spoštujte in kmalu boste spoznali, da imate popolnost ves čas pred nosom.

 

Ne dokazujte se nikomur. Nenehno dokazovanje svetu, želja po tem, da bi bili sprejeti, ljubljeni in se prilagajate vsem naokoli, vas utruja. Nehajte s tem! Dokazujte se sebi in ne svetu. Šele takrat boste resnično zaživeli.