Znaki, da ste v zvezi z ''odraslim otrokom''

Življenje z njim zna biti nevzdržno
Ključne besede:
   otrok    moški    ženska    zveza    problemi

Se vam kdaj zazdi, da je vaš partner bolj podoben otroku, kot pa dejansko neki odrasli osebi, ki jim pravimo moški?

No, da ne boste mislili, da gre za pojav, ki se pojavlja redko. Življenje z ''odraslim otrokom'' zna biti nadležno in na trenutke zelo nevzdržno, čeprav imate to osebo neskončno radi.

 

Preverite znake, ki vam bodo pomagali odkriti, če imate otroka namesto partnerja:

 

- Izmika se pogovoru s teboj

- Na stvari vedno gleda le površinsko in ne razume, kaj mu želiš povedati

- Zelo je občutljiv

- Če se mu zgodi krivica, ga to vrže iz tira, nima pa občutka, da dela kaj narobe

- Je neodgovoren in nima kontrole

- Ima kar nekaj dolgov in računov ne plačuje redno

- Je nerealen in ima izpade besa, veliko žura ter se nezrelo obnaša tudi do svoje družine

- Išče razvedrilo kot je: nov avtomobil, ekstremni športi, nov telefon, …

- Rad igra žrtev in druge krivi za svoje probleme

- Vaših potreb nikoli ne postavi na prvo mesto, razen, če njemu to ustreza

 

Strokovnjaki pravijo, da se da to spremeniti. Če želite ostati s takšnim partnerjem, se morate zavedati, da ga sami ne morete spremeniti. Spremenite lahko le svoj pristop do njega. Navaditi se boste morale prenašati njegove izbruhe jeze in ne skočiti na pomoč vsakič, ko vas bo potreboval. 

 

Zgodba ženske, ki je živela z ''odraslim otrokom'':

 

32-letna Lucy se je s svojim partnerjem Jameso navadila živeti po njegovih pogojih. Počel je, kar je želel, ven je šel, ko je hotel, Lucy pa je skrbela za gospodinjstvo. Oba sta delala in imela dobri karieri. 

Jamesu se ni bilo treba sekirati za nič, saj je bila Lucy tista, ki je poskrbela za vse. Takšno življenje ji je odgovarjalo, vse dokler ni rodila sina. Stvari so se takrat drastično spremenile. Kot prvo so morali zamenjati avtomobil ( coupe ), ki je bil čisto neprimeren za otroka, James pa ji je to zameril, češ da je ona kriva, ker se je moral posloviti od avta, ki ga je imel rad.

Lucy se je morala ukvarjati z otrokom noč in dan, medtem, ko je moral on včasih poprijeti za gospodinjska opravila. Jezil se je za vsako stvar, ki jo je po novem moral postoriti po hiši.

Lucy pove: ''Zameril mi je vsakič, ko se je moral čemu prilagoditi. Vsak dan sva se kregala in ko je bil najin sin star pol leta, sva še komaj komunicirala,'' je povedala za Daily Mail.

Dodala je še: ''Vse tisto, kar je bilo včasih pri njemu zabavno – njegovo igrivo in deško obnašanje, sem začela prezirati''.