Zakaj bi se morali šparglji večkrat pojaviti na vašem krožniku?

Sezona špargljev bo trajala le še do sredine junija, zato si jih čimvečkrat privoščite!
Ključne besede:
   beluši    šparglji    hrana    hujšanje    živilo    zdravje    koža    učinki

Šparglji ali beluši so eden najboljših naravnih virov folne kisline in antioksidantov. Vsebujejo glutation, ki je eden izmed najmočnejših antikarcinogenov in antioksidantov ter rutin, ki krepi stene krvnih žil in varuje kapilare pred poškodbami. Če jih še niste začeli jesti ali jih morda še niste poskusili, je sedaj pravi čas. Telo vam bo hvaležno! Njihova priprava je enostavna in lahko jih dodate k več jedem.

 

Zakaj torej uživati šparglje?

 

- Odlični za nosečnice, saj so eden najboljših naravnih virov folne kisline

 

- Vsebujejo ogromno antioksidantov

 

- Preprečujejo staranje kože

 

- Vsebujejo glutation, ki je eden od najmočnejših antikarcinogenov in antioksidantov, ter rutin, ki krepi stene krvnih žil in varuje kapilare pred poškodbami

 

- Ščitijo jetra pred toksini

 

- Zdravijo zobobol in srčne bolezni

 

- Dobri za vaše spolno življenje, saj delujejo kot zelo močen afrodiziak 

 

- Pospešujejo odvajanje vode iz vašega telesa, zato ima vaš urin močen in značilen vonj

 

- Ne vsebujejo maščob ali holesterola, zato so izvrstno živilo za vse, ki hujšajo

 

- Imajo tudi kalij, ki je pomemben pri vzdrževanju in regulaciji elektrolitskega ravnotežja v celicah in uravnavanju krvnega tlaka ter betakaroten

 

Vsebujejo naslednje vitamine:

 

A (pomemben za dober vid)

C (pomaga vzdrževati močan in aktiven imunski sistem, varuje pred rakom in deluje protivnetno)

E (glavni antioksidant v našem telesu, odgovoren pa naj bi bil tudi za ohranjanje plodnosti) 

K (potreben je za normalno strjevanje krvi in ohranjanje zdravih kosti)

 

 

Kako jih ohranite čim dlje časa sveže?

 

Stebla povezana v šope postavite pokonci v posodo z vodo!