Stvari, ki pospešujejo staranje: Počnete jih skoraj vsak dan, pa se sploh ne zavedate

Omilite staranje in poskrbite za svojo kožo!
Ključne besede:
   staranje    koža    navade    hrana    sladkor    slamica    gube    zdravje    spanje

Staranja ne morete zaustaviti, lahko pa ga omilite in poskrbite, da bo vaša koža izgledala sijoče, sveže in karseda mladostniško. To lahko poskrbite s pravilno prehrano, zadostno količino spanca in celo s tem, da se izogibate pitju po slamici, ležanji na trebuhu in vaši prostori niso preveč ogrevani. 

 

Jeste premalo maščob in preveč sladkorja

 

Veliko ljudi dela napako, ko iz svojega prehranjevanja izloči maščobe, v prepričanju, da se zaradi njih redi. Maščobe niso problematične, a le če so zdrave. Na ta seznam uvrščamo: ribe, losos, oreščke, grški jogurt, maslo, skuta, mleko, olivno olje, ... Izogibajte pa se hrani s preveč sladkorja. Ko boste naslednjič kupovali jogurt, raje poglejte, da ima več maščob in manj sladkorja, kot pa obratno.

 

Pijete po slamici

 

Ženske zelo rade pijejo po slamici, kar je zagotovo bolj elegantno kot pa srkanje iz kozarca, a ne najboljše. Medtem, ko šobijo ustnice, se tu ustvarjajo dodatne gube, ki pa niso najbolj privlačne. Podobno kot pri kadilcih.

 

Spite na trebuhu 

 

Na proces staranja vpliva tudi spanec. Če pogosto spite na trebuhu, se zjutraj zbujate s ''pomečkanim'' obrazom. Skušajte spati na hrbtu, ki je najboljše za vašo hrbtenico in kožo ali vsaj na boku. 

 

Imate nepravilno držo

 

Če smo pogosto usločeni in v nepravilnem položaju, se hrbtenica temu sčasoma prilagodi, poleg tega pa mišice ne prenašajo enakomerno obremenitev. To povzroča bolečine in tudi utrujenost. Če v veliko sedite, bi bilo dobro, da se vsake pol ure sprehodite za 5 minut. To bo dobro delo tudi vašim sklepom.

 

Ne zaščitite se pred soncem

 

Vsi vemo, da je sončenje nezdravo in da s tem, ko se izpostavljate soncu ne delate uslugo niti svojemu zdravju, niti svoji koži. Skušajte se čimbolj izogibati soncu, sploh v času med 11. in 16. uro ali pa se ustrezno zaščitite z visokim faktorjem. Če hrepenite po tem, da bi bili rjavi in zraven obiskujete še solarij, potem se ne čudite, če boste videti starejši, kot dejansko ste. 

 

Vaši prostori so preveč ogrevani

 

V preveč ogrevanih prostorih je zrak suh, kar negativno vpliva na lase, nohte in kožo. Ker nimajo zadostne vlage, njihov videz začne počasi ''upadati''. Še posebej bodite pozorni, da je vaša spalnica hladna. Idealna temperatura naj ne presega 18 stopinj Celzija. 

 

Preveč gledate tv

 

Ali ste vedeli, da so raziskovalci namerili, da optimalno gledanje televizije ne sme biti daljša od 22 minut. Na veliko žalost ljubiteljev interneta in računalnikov, to velja tudi za gledanje v zaslone. Če se ujamete v to past, potem si najdite zabavo v okolici. Če se sprehodite malo naokoli in opazujete naravo, bo vaša koža bolj zadihala in se pomladila.

 

Spanje z ličili

 

Z ličenjem ni nič narobe, le da si zvečer pred spanjem kožo dobro očistite in poskrbite, da ni nič ostankov ličil. Koža mora ponoči dihati, če pa si ličil ne boste odstranjevali, ji boste naredili veliko škodo. Negujte jo, zagotovite ji dovolj vlage in poskrbite, da bo lepa, sijoča in mladostna.