Ste pozabili nase? To je 8 znakov, ki vas na to opozarjajo

Nehajte z negativnimi mislimi ... še danes!
Ključne besede:
   izgubljenost    depresija    občutek    slaba volja    strah    življenje

Odnosi imajo svoj namen učenja, lahko so čudovita izkušnja, zlahka pa se zgodi, če nismo dovolj pazljivi in pozorni do sebe, da se izgubimo. Ko se pojavijo naslednji znaki, vam v življenju utripa rdeča luč, pišejo na spletni strani Sensa in pravijo, da je to 8 znakov, ki kažejo na to, da pozabljate nase:

 

Nimate več stika s svojimi cilji, strastmi in življenjskim poslanstvom

 

Izpolnjevanje vašega poslanstva je padlo na stranski tir. Ignorirate svoje resnične želje. To lahko počnete toliko časa, dokler vas ne bo nezadovoljstvo, obžalovanje in občutek klastrofobije tako preplavil, da ne boste zdržali več. 

 

Vaše življenje je postalo monotono

 

Spanje, služba, večerja, kratek pogovor s partnerjem, spanje. Ponovitev. Nekaj kvalitetnega časa med vikendom. Ponovitev. Ste si zamišljali takšno življenje kot otroci? Verjetno ne. Poskrbite, da vsaj enkrat tedensko počnete nekaj drugačnega in novega. Ne dovolite, da zapadete v monotonost, ki vas ubija. 

 

3Nenehno ste v strahu in zaskrbljeni

 

In se nenehno sprašujete, kaj bi bilo, če bi ... Kaj, če bi bil v tisti nesreči, kaj, če mi nikoli ne uspe, kaj, če me partner zapusti, kaj, če ... »Kaj če-ji« so utrujajoči in so prava past, ki preprečuje radost v življenju.

 

Hočete biti perfekcionist in imeti vse pod nadzorom

 

Želite, da bi se drugi obnašali in počeli stvari, kakor vi želite. Morda zato, ker tudi sami ne veste več, kdo ste, a ste prepričani, da veste, kako bi morali delovati drugi. Osredotočite se raje le nase. 

 

Druge postavljate na prvo mesto

 

Žrtvovati se za odnos ni dobro ne za vas ne za drugega. Če si ne priznate, da ste sami dopustili, da žarek svetlobe ugasne v vas, boste zlahka krivili druge za vašo nesrečo.

 

Občutek otopelosti

 

Radost in sreča sta le bežni obiskovalki vašega življenja. Morda niste zares depresivni, a se spogledujete z depresijo in zaskrbljenostjo. Tik pod površjem brbota jeza, ki lahko vsak časa privre na plan.

 

Zapolnjevanje praznine

 

Ker je radost tako daleč stran, iščete srečo drugod, v začasnih zadovoljitvah, kot je pretiravanje s hrano, gledanje televizije, pitje alkohola, pretirano nakupovanje.

 

''Pa saj ni vse tako hudo, kot se zdi'' je stavek s katerim se tolažite

 

Tolažite se, da ni tako grozno. A ko se zbudite, zopet s težavo vstanete in preživite dan v "zombi" stanju, brez občutka življenjske sreče.