Kremna juha iz buč

Bučna juha malce drugače
Ključne besede:
   buče    bučna juha    sketa    recept FOTO: www.sketa.si

FOTO: www.sketa.si

Klasični bučni juhi naslednjič dodajte še krompir, korenček, česen, malce cvetače, začini pa s curryjem in kurkumo. To pa že tako izjemnen okus bučne juhe le še popestrilo in obogatilo. 

 

 

Sestavine

 

  • polovica jedilne buče
  • 1 čebula
  • 1 korenček
  • 4 stroki česna
  • 2 krompirja
  • cvetača (100 g)
  • bučno olje
  • oljčno olje
  • kisla smetana
  • sol, poper
  • curry in kurkuma


Predpriprava

 

Bučo olupimo, odstranimo semena in nasekljamo na kocke. Čebulo in česen olupimo, drobno sesekljamo krompir in korenček olupimo ter nasekljamo na kocke. Cvetačo očistimo, pripravimo zelenjavno jušno osnovo, lahko kar iz kocke ali lastno.


Kuhanje

 

Na oljčnem olju prepražimo čebulo in česen. Po 3 minutah dodamo še bučo in korenček ter pražimo še 5 minut. Nato v posodo dodamo krompir, cvetačo in vlijemo jušno osnovo. Dodamo curry in kurkumo po okusu. Kuhamo 40 minut, nato pa s paličnim mešalnikom zmešamo juho, dodamo dve jušni žlici kisle smetane, solimo ter popramo po okusu. Serviramo v krožnike in okrasimo z bučnim oljem.


Izboljšave:

 

Pripravljeni juhi lahko dodate pražena semena buč in maslene krutone. Zanimiva je tudi kombinacija s parmezanom, ki ga naribamo v krožnik.



Več receptov za okusne juhe pa lahko preveriš TUKAJ.