7 strašljivih misli, ki jih imate pred poroko

Nenadoma začnete razmišljati o stvareh, ki vas vržejo iz tira
Ključne besede:
   poroka    strašne misli    ženske    moški    partnerstvo

Ko se končno odločita stopiti pred oltar in si dahniti večni da, je to velik korak za oba. Gre za veliko prelomnico v življenju in prav je, da o tem temeljito razmislita.

Moški so pri teh stvareh malce bolj sproščeni  in jih sama misel na poroko ne straši toliko, kot to, da bodo njihove bodoče žene preveč denarja zapravile za cvetje in ostale nepomembnosti.

Ženske pa na vse to gledate drugače, saj želite, da je poročni dan tisti, ki si ga boste zapomnile za vedno. Čeprav bi morale biti misli o poroki pozitivne in vesele, se kaj hitro zalotite, da vas navdaja nervoza in čudno razpoloženje. Po mislih se vam podi ena in tisoč misli, če ste se prav odločile in kaj se bo zgodilo, če se niste.

Preberite si teh 7 stvari, ki gredo po glavi skoraj vsaki bodoči nevesti.

 

1. Začnete se spreminjati

 

Ko se s partnerjem odločita za tako velik korak kot je poroka, se nevede začneta spreminjati oba. Ve postanete bolj umirjene in previdne, čeprav ste bile do poroke samozavestne ter spontane. Nekatere se celo prestrašite misli, da boste sedaj morale s to osebo preživeti celo življenje in vas začnejo spreletavati črne misli. V času pripravljanja na poroko so tovrstne spremembe običajne in je nihanje razpoloženja že skoraj vsakodnevna rutina. Poroka je namreč velika prelomnica in pač se začnete obnašati malo drugače - bolj zrelo. Lahko se zgodi celo, da se boste prestrašile same sebe in vas bo to spravljalo v slabo voljo. Zato je prav, da se sprejmete takšne kot se in se prepustite toku.

 

 2. Denar

 

Že med samim načrtovanjem poroke boste spoznale, da je denar ključnega pomena in bo treba z njim ravnati preudarno. Večino stvari bosta s partnerjem sprejela skupaj in morda boste odkrile njegovo plat, ki vam do sedaj še ni bila poznana. Lahko, da se v vseh stvareh, kar se tiče denarja ne bosta strinjala in se bodo začeli tisti pravi problemi, ki jih imajo ljudje po poroki. Kot večina moških, tudi on najbrž nima ravno veliko pojma o stroških same poroke ali bolje rečeno ga to ne zanima preveč, zato bo ta del prepuščal vam. Seveda bo hotel približno vedeti, koliko nameravate zapraviti, saj bi on to porabil za kaj bolj koristnega. Npr. nakup boljšega avta, motorja ali kaj drugega. Zato je ravno načrtovanje poroke dober način, da se še bolj spoznata in vidita kakšne interese imata in kako bosta skupaj načrtovala finančno prihodnost.

 

3. Skrbijo vas znaki, da nista za skupaj

 

Že pred samo poroko, se začnete spraševati ali sta res za skupaj in začnete analizirati to bolj kot do sedaj. Majhne stvari, ki vas morda do sedaj niso tako motile, postanejo velike in vas vsakodnevno dregajo v nos. In ker ste seksualne aktivnosti za nekaj časa potisnile v kot, ker ste imele ogromno skrbi z načrtovanjem same poroke, vas začne skrbeti, če ni to morda že začetek dolgočasnega zakona. Seveda ste ženske narejene, da iz muhe delate slona in vas take stvari hitreje vržejo iz tira. Prav je, da razmišljate o vajinem odnosu in kako bodo stvari potekale v prihodnosti, a vendar ne pretiravajte, saj vas lahko hitro posrka v neko obsedeno stanje in si uničite zakon. Sicer pa partnerja poznate že dlje časa, da lahko presodite katere od njegovih kapric so realne in katere so tiste, ki si jih malce namišljate, da vas motijo. Če pa vam ti prebliski, da nista za skupaj res ne dajo miru, si zapomnite, da je pogovor tisti, ki reši vse, saj si z njim olajšate dušo in če je partner pravi bosta našla rešitev.

 

4. Nenadoma začnete razmišljati o skoku čez plot

 

Da ne bomo vedno metali moške v isti koš, lahko tokrat zraven vržemo tudi  vas ženske. Tudi ve ste krvave pod kožo in kaj hitro se zgodi, da vaše misli odplavajo drugam. Dokler je govora le o mislih, se ni treba ničesar bati, saj je fantaziranje nekaj čisto naravnega. Panika, ki nastane takrat, ko se zaveste, da boste nekomu obljubile večno zvestobo, vas malce predrami in začnete razmišljati o ''prepovedanih'' stvareh kot je prešuštvo. Kar na enkrat vam čez glavo švigne bivši, pa potem razmišljate o privlačnem sodelavcu in tistemu seksi sosedu, ki brez majice kosi travo. Razlog za strah ne tiči v tem, da bosta imela povprečno seksualno življenje temveč v tem, da po poroki ne boste nikoli več okusile drugih moških. Čeprav ste se odločile za enega moškega, vam misli poželenja kar ne gredo iz glave in ob tem se počutite slabo. Same sebe sprašujete, če se ga boste s časoma naveličale in boste zavozile svoj zakon. Fantaziranje ni nič slabega dokler so te stvari v vaši glavah in ne v vašem srcu.

 

5. Postanete sitne, čeprav ste si prisegle, da ne boste nikoli

 

Same pri sebi ste po tihem obljubile, da ne boste postale tipične žene, ki se jih drži sloves, da so tečne, živčne in preobčutljive. Pa vendar se to zgodi že pred poroko in se vam ne zdi nič takšnega kot pa je zdaj ko ste poročene. Torej, bi lahko vedele, da je vse v vaših glavah in gre zgolj za nekaj običajnega. Računati morate tudi na zunanje vplive, ki bodo morda vašega partnerja odrinili stran. Naenkrat boste imele nov hobi, živčno boste jamrale koliko dela imate, kaj vse morate pospraviti in kako nimate nikoli časa zase. Zavedati se morate, da vaš mož o sanjski poroki ni sanjal, tako kot ste ve in se iz strahu, da ga ne bi kaj polomil drži nazaj in ne oporeka vašim muham. Zato ve izpadete še bolj tečne in pride dan, ko kričite za brez veze. Na vašem meniju je večkrat stavek ''Za vse sem sama – kot vedno.''

 

6. Prijateljice postanejo nesramne in nevoščljive

 

Najboljši prijatelj, najhujši sovražnik. Ja, tudi to se dogaja in kaj hitro se prepozna ta vzorec pri ženskah, ko gre za poroke. Kljub temu, da vam najboljše prijateljice pomagajo pri poročnih obveznostih in načrtovanju, jih morda razžira, ker niso na vašem mestu. Začnejo se primerjati z vami in se sprašujejo, če se bodo tudi one kdaj poročile in imele tako poroko kot vi. Tega morda ne priznajo na glas, a v njihovem obnašanju je čutiti, da vam malce zavidajo. Vaše nenehno govorjenje o poroki, o torti, pa nakup obleke, lahko hitro privede do tega, da bo šlo prijateljicam pošteno na živce. Vse se bo vrtelo okoli vas in nekatere se bodo spremenile v pravo nadlogo, kljub temu, da jim boste razlagale, da se po poroki prijateljstvo ne spremeni. Urnik bo zaradi priprave vaše poroke natrpan, ampak nikoli ne pozabite na vaše prave prijateljice, ki vam stojijo ob strani. Tiste, ki vam iskreno povedo, da vam obleka ne pristoji, jih poslušajte. Druge oči vidijo drugače in prav je, da sprejemte mnenja in nasvete. In poroka je lahko sijajna priložnost, da spoznate katere so prave prijateljice in katere le navidezne.

 

7. Njegove navade vam grejo na živce

 

Ko sta še na začetku vajine zveze, ne posvečate veliko pozornosti njegovim navadam, saj vam je tako noro všeč, da ste od ljubezni kar malce slepi. Nato pa sčasoma začnete opazovati svojega partnerja in ugotovite kakšno ima obnašanje. Nič ni narobe s tem, če pazljivo še enkrat preden stopite v zakon, ocenite njegove morebitne napake in pomanjkljivosti ter spoznate, da vas pravzaprav ne motijo, ampak vam gredo le malce na živce in si brez njega ne predstavljate svojega življenja. Ker pa se vse vrti okoli poroke in je stres še kako prisoten vam to ne gre iz glave in začnete iskati dlako v jajcu. Zapomnite si, da se bo poročno vzdušje poleglo in boste z novim možem vrnile v vsakdanje življenje in bodo tiste drobne težave, ki so se vam zdele pred poroko tako ogromne, izginile. Morate se zavedati, da imate tudi ve en kup napak, ki jih vaš partner sprejme in ne analizira, čeprav bi vas včasih najraje nekam poslal - morda celo k vragu.