6 različnih načinov uporabe FENA

Ste vedeli, da fen ni samo za sušenje las?
Ključne besede:
   fen    uporaba    dom    pomoč    sušenje

Fen ali drugače rečeno sušilnik za lase je nekaj, kar ima doma skoraj vsak. Je nepogrešljivo sredstvo vsake ženske, ki ima dolge lase in jih želi čimprej posušiti. Pa vendar fen ni dober le pri sušenju mokrih las, ampak si z njim lahko pomagate tudi drugače. Preberite si nekaj načinov, kje ga je koristno uporabiti.

 

 

1. Odstranjevanje slik iz albuma

 

Če imate v svojem albumu fotografijo, ki jo želite odstraniti in imate album v katerega se slike prilepijo, lahko to odstranite kar s fenom. Vroč zrak bo pomagal, da boste lažje sliko odlepili in odstranili. Nikar ne poskušajte na silo, da je ne strgate.

 

 

2. Odstranjevanje praha

 

Prah je tisti, ki se ga ne znebimo zlahka, sploh na mestih, ki so nam težko dosegljiva. Recimo kakšne svetilke, rože z velikimi listi, police za knjige, računalniki, …

Prižgite fen, ga usmerite proti prašnemu delu in preprosto razpihajte. Če se vam ne bo zdelo dovolj, pa uporabite še krpo.

 

3. Poravna plastične zavese za tuš 

 

Če se vam plastična zavesa za tuš zlepi skupaj, vi pa jo želite vrniti v prvotno stanje, uporabite zopet fen. Usmerite vroč zrak proti mestu, kjer je zlepljena in počakajte, da se odlepi. Ni potrebno, da fen držite preblizu ali čisto pri miru, da se ne bo plastika začela topiti.

 

 

4. Okraševanje tort

 

Želite poravnati glazuro na torti? Prižgite fen in previdno usmerite zrak tja kamor želite, da se glazura poravna. Če imate fen, pri katerem lahko nastavite moč gretja, ga dajte čisto na malo, da ne boste uničili torte.

 

 

5. Odstranjevanje barve s zidu

 

Če vaš otrok barva stene z voščenkami in različnimi barvami, se ne živcirajte. Vzemite krpo, ji dodajte nekaj kapljic detergenta in nato fen usmerite na problematična mesta, ki jih želite odstraniti. Približajte se s fenom, kolikor lahko. Barva se bo začela topiti, nato pa s krpo le podrgnite, dokler se madež ne odstrani.

 

 

6. Odstranjevanje  etiket in nalepk

 

Papirnate nalepke, etikete na plastiki in steklu lahko odstranite tako, da fen zopet usmerite proti njim. Nato le podrgnete in zadeva je rešena. Včasih je dobro uporabiti tudi malce vroče vode.