13 nasvetov, ki učinkujejo in rešijo stvari takoj!

Številka 8 je pa res zanimiva
Ključne besede:
   uporabno    nasveti    skrivnosti    dom    triki    hitro    učinkovito Ste vedeli, da čajne vrečke odženejo neprijetne vonjave?

Ste vedeli, da čajne vrečke odženejo neprijetne vonjave?

Včasih imamo doma ogromno stvari za katere mislimo, da so neuporabne in so tam samo zato, da zapolnijo prostor. 

Vedite, da lahko iz najbolj preprostih stvari, ki jih imate v vašem domu naredite veliko koristnega. 

Tukaj smo vam pripravili nekaj preprostih načinov, ki vam bodo olajšali vaš vsakdan.

 

 

 

Nasvet št. 1

 

 

Kadar se vam zatakne zadrga, si lahko pomagate z voščenko.

 

 

Nasvet št. 2

 

 

Zmešajte limono in vodo ter se znebite znojnih madežev. 

 

 

Nasvet št. 3

 

 

Pri puloverjih in jopah se večkrat zgodi, da nam vrvica pobegne v notranjost kapuce. Najprej jo skušajte dobiti ven, nato pa si pomagajte s slamico, da jo zopet vtaknete nazaj notri.

 

 

Lahko pa si pomagate tudi na drugačen način in sicer z zaponko.

 

 

Nasvet št. 4

 

 

Puder v prahu, ki ga ponavadi uporabljajo za dojenčkove ritke, je pravi pri odstranjevanju mastnih madežev iz oblačil. Posuješ in podrgneš.

 

Nasvet št. 5

 

 

Te težave imajo vse ženske, ki nosijo žabe. Seveda vam v poletnem času ta nasvet ne koristi, a kljub temu je prav, da veste, da lahko z prozornim lakom za nohte ustavite trganje.

 

Nasvet št. 6

 

 

Likanje oblačil lahko postane enostavno. To lahko rešite kar z likalnikom za lase. Vendar previdno, saj lahko ob majhni neprevidnosti kaj hitro zažgete vašo najljubšo srajco. Pomaga pa vam tudi pri likanju majhnih in ozkih delov, ki jih z velikim likalnikom ne dosežete.

 

 

Nasvet št. 7

 

 

Madeži na oblačilih so večna mora vsake ženske. Puder na beli majici je tisti, ki povzroči nešteto težav s tem, kako ga odstraniti. Preprosto vzemite peno za britje, nanesite na madež in podrgnite. Nato majico operite.

 

 

Nasvet št. 8

 

 

Če v poletnem času nosite čevlje zna biti problem, saj se noga v njih poti in se navzamejo različnih neprijetnih vonjav. Da bi se tega kar se da hitro znebili, uporabite čajne vrečke. Malce jih zmočite z vodo in pustite stati nekaj minutk. Če se vam bo zdelo, da vaši čevlji še vedno smrdijo, jih pustite malce dlje.

 

 

Nasvet št. 9

 

 

S tem enostavnim trikom, zapenjanje zapestnice ne bo trajalo več kot sekundo.

 

 

Nasvet št. 10

 

 

Za tovrstne travnate madeže potrebujete VODIKOV PEROKSID, ki se ga kupi v različnih stopnjah ( 30%, 25%, 6% … ) Za čiščenje se uporablja 3%. Madež navlažite z vodo in ga namažite z zmesjo. Podrgnite s krtačko ali bolj hrapavo krpo. Pustite delovati eno uro in operite v pralnem stroju.

 

 

Nasvet št. 11

 

 

Če imate doma kakšen modrček, ki ga ne potrebujete ali pa razmišljate, da bi ga vrgli stran, ga preprosto našijte na obleko. Verjemite, da vam bo to v veliko pomoč pri oblekah, za katere ne želite, da se nazven vidijo naramnice modrčka.

 

 

Nasvet št. 12

 

 

Če imate na oblačilih kakšne lepljive substance kot je npr. žvečilni gumi, jih odstranite tako, da nanje položite vrečko ledu in pustite, da se stvar malce zamrzne. Nato skušajte spraskati dol. Pomagate si lahko z ostrim predmetom, vendar velja biti previden, da si ne naredite luknje.

 

 

Nasvet št. 13

 

 

Kadar se vam na oblačilih pojavijo majhne grudice, ki nastanejo ob obrabi, jih odstranite z britvico.