12 svetovno znanih muzejev, ki si jih lahko ogledate preko spleta!

Zdaj imate možnost, da si ogledate muzeje, ki si jih morda ne bi nikoli!
Ključne besede:
   muzej    svet    virtualno    ogled    splet    tura    koronavirus

Čeprav smo obtičali doma, pa nam sodobna tehnologija ponuja toliko različnih možnosti za zabavo iz kavča, da smo lahko brez panike. Tokrat bodo prišli na svoj račun ljubitelji muzejev.

 

12 svetovno znanih muzejev od Londona do Seula, vam ponuja virtualne ture:

 

1. British museum, London

2. Guggenheim museum, New York

3. National Gallery of art, Washington, D.C.

4. Musée d’Orsay, Paris

5. National Museum of Modern and Contemporary Art, Seoul

6. Pergamon Museum, Berlin

7. Rijksmuseum, Amsterdam

8. Van Gogh Museum, Amsterdam

9. The J. Paul Getty Museum, Los Angeles

10. Uffizi Gallery, Florence

11. MASP, São Paulo

12. National Museum of Anthropology, Mexico City

 

Preko spleta vodene oglede razstav, koncerte in predstave ponujajo tudi številne dunajske kulturne institucije.

 

Med drugim se je mogoče podati na virtualen ogled cesarske grobnice v kapucinski cerkvi, kjer so pokopani Habsburžani, v Leopoldovem muzeju občudovati dela Egona Schieleja, ali pokukati v muzej Albertina, ki hrani eno največjih in najpomembnejših umetniških zbirk od gotike do sodobne umetnosti na svetu.

 

V muzeju Belvedere vsak dan ob 15. uri vabijo obiskovalce, da se preko Facebooka pridružijo virtualnemu vodenju po razstavi, Tehniški muzej pa poleg bogate mediateke o avstrijski kulturni dediščini otrokom ponuja tudi navodila za zabavne domače eksperimente.

 

Dunajska državna opera 

 

Za glasbene navdušence so v avstrijski prestolnici na spletu pripravili široko glasbeno ponudbo. Uživajo lahko v brezplačnem prenosu opernih in baletnih predstav Dunajske državne opere, ki jih predvajajo vsak dan ob 17. ali 19. uri, vsaka predstava pa je na voljo še nadaljnjih 24 ur. Prenose koncertov Dunajskih simfonikov v živo si je mogoče ogledati na računalnikih, tablicah in mobilnih telefonih, prav tako so na voljo arhivski posnetki iz njihovega obsežnega repertoarja.

 

Platforma Google Arts & Culture, v katero je vključenih več kot 1200 svetovnih muzejev in galerij, prav tako brezplačno omogoča ogled zbirk in virtualni sprehodi po številnih dunajskih muzejih. Vpogled v nabor umetnin med drugim omogočajo Albertina, Muzej uporabne umetnosti MAK, Leopoldov muzej, Umetnostnozgodovinski muzej, Muzej Dunaj, Judovski muzej, Freudov muzej, Prirodoslovni muzej in Avstrijska nacionalna knjižnica.