Preverite, kaj se dogaja s šolami, na meji in kako so urejeni letalski poleti ...

Kaj se dogaja po Sloveniji?
Ključne besede:
   koronavirus    prehlad    bolezen    zaščita    ukrepi    uporabno    nasveti    dogajanje

Prilagojen delovni čas trgovin

Od petka, 13. marca 2020 do preklica sta Citypark Ljubljana in Center Vič odprta po novem delovnem času, in sicer od ponedeljka do sobote, od 10. do 18. ure. Ob nedeljah do nadaljnjega ne bosta poslovala, z izjemo trgovin Interspar. Trgovine Interspar v omenjenih dveh centrih bodo odprte od ponedeljka do petka od 9. do 21. ure, ob nedeljah od 9. do 15. ure. 

Trgovine Mr. Pet bodo od ponedeljka, 16. marca 2020 dalje, med 12. in 15. uro zaprte zaradi razkuževanja

 

 

V Sloveniji je že 57 oseb okuženih z novim koronavirusom, testirali pa so 2.270 oseb. Zaprli so osnovno šolo v Kamniku, saj je tam zbolela ena izmed učiteljic. Ostale šole in vrtci za enkrat ostajajo odprti.

 

V bolnišnici je zaradi COVID trenutno hospitaliziranih 20 oseb. Od tega 19 na navadnem oddelku in pričakujemo odpust vsaj dveh oseb. V intenzivni terapiji je oseba zaradi poškodbe, okužena s COVID pred sprejemom v bolnišnico. Smrtne žrtve ne beležimo.

 

Na UKC Ljubljana so potrdili šest okužb, pet okuženih je iz ginekološke klinike, eden pa s stomatološke. Zaradi okužbe so na ginekologiji do preklica prepovedali navzočnost očeta pri porodu, omejeno pa je tudi delovanje stomatološke klinike.

 

Na meji z Italijo se bo začela izvajati kontrola vstopa z Italijo, izvajali pa jo bodo pri osebah, ki niso slovenski državljani oziroma v Sloveniji nimajo prijavljenega stalnega ali začasnega prebivališča. Za ta ukrep se je vlada odločila, da bi zmanjšala tveganje za širjenje bolezni covid-19 na območju Slovenije in okrepila varovanje zdravja prebivalcev Slovenije.

 

Na "mejni črti oziroma v bližini mejne črte" med Slovenijo in Italijo bodo preverjali, ali imajo potniki iz Italije potrdilo o negativnem izvidu na novi virus sars-cov-2, ki jim ga je izdal pristojni organ. Potrdilo bo moralo biti v slovenskem, angleškem ali italijanskem jeziku in ne bo smelo biti starejše od treh dni. Osebi, ki ne bo imela ustreznega potrdila, se bo lahko prepovedal vstop v Slovenijo. Kontrola vstopa se ne bo izvajala za tovorni promet.

 

Na brniškem letališču velja prepoved pristajanja letal z ogroženih območij, pričeli pa bodo tudi z merjenjem temperature potnikom. Zaradi koronavirusa sta sicer že odpovedani popoldanski povezavi z Beogradom, dopoldanski let v in iz Frankfurta, popoldanski odhod in prihod iz Bruslja ter leta iz in v Podgorico.

Domov | Ekipa | Združenje Radio2 | Program
Kontakt | Pogoji uporabe | Frekvence | Raba piškotkov | Volilna pravila | Seznam predvajanih del

Copyright © 2017 Radio 2