Večkrat ''čečkate'' po listu papirja? To razkriva, kaj vas muči v podzavesti

V risanju določenih vzorcev se skrivajo travme, pravijo psihologi
Ključne besede:
   podzavest    risba    čečkanje    risanje    karakter    travme    psihologija    list    papir    črte    krogi

Zagotovo ste se že zalotili, da ste čečkali po listu papirja, ko ste z nekom klepetali po telefonu, bili na sestanku ali nekje, ko vam je bilo dolgčas. No, vse to ima nek pomen. Psihologi pravijo, da določene črte, krogi in ostali vzorci razkrivajo, kaj vas muči in je skrito v vaši podzavesti.

 

SLIKA ŠT. 1: 

 

 

 

To lahko pomeni, da imate psihološko travmo, ki je povezana s sramom. Če so vas v otroštvu kritizirali, bodisi starši ali sošolci, potem je to ostalo nekje v vaši podzavesti in tega še vedno niste čisto pozabili. Kljub temu da so od tega minila že leta, to še vedno ''živi'' v vas. V življenju želite ugajati drugim in velikokrat počnete stvari, ki vam niso ravno všeč, ampak želite z njimi navdušiti okolico. Želite si, da bi bili sprejeti. Psihologi svetujejo, da stojte za svojimi stališči in ne iščite potrditve drugih - bodite ponosni nase in počnite stvari zase, ne za druge. 

 

RISBA ŠT. 2: 

 

 

Lahko pomeni, da vas okolica ali sorodniki kot otroka niso čisto sprejeli, kar je na vas pustilo velik pečat. Zaradi tega je možno, da imate nizko samopodobo, se bojite neuspeha in zavrnitve. Težko se lotite novih stvari, saj vas to spravlja v stres. Najraje počnete nekaj, kar vam je poznano in veste, da ne morete ničesar narediti narobe - cona udobja vas sprošča, hkrati pa veste, da tako ne morete napredovati. Poskrbite, dabo vaše življenje takšno, ki si ga želite in ne takšno, kot vam ga narekujejo drugi.

 

 

RISBA ŠT. 3: 

 

 

Ta način risanja običajno predstavlja osebo, ki je odraščala z enim staršem ali jih celo zgodaj izgubila. Lahko so to tudi ljudje, ki so v otroštvu dobili premalo pozornosti staršev in se zaradi tega počutili odrinjene. Bojijo se osamljenosti, velikokrat so nagnjeni k depresiji in se sekirajo za nepomembne stvari. Okoli teh oseb se radi znajdejo ''strupeni'' ljudje, ki jih želijo prepričati v slabe stvari, katerim potem slepo verjamejo. Dobro je, da ste čimbolj odprti, znate prisluhniti in predvsem zaupate le sebi.

 

RISBA ŠT. 4:

 

 

Risba predstavlja nekoga, ki mu starši v preteklosti niso zaupali in mu dopuščali veliko svobode. Te osebe so zaradi tega pogosto bolj zadržane in se bojijo sprejeti nove ljudi. Težave z zaupanjem imajo velikokrat tudi v razmerju, saj jih je strah, da bi jih partner zapustil ali jih prizadel. V življenju se veliko stvari lotijo previdno, da ne bi na koncu trpeli posledic. Včasih jih to precej obremenjuje in duši, saj se jim zdi, da so ujeti. SKušajte na življenje gledati bolj pozitivno in zadihajte!