To je seznam stvari, ki jih ne posojajte nikomur!

Za zdravje gre ...
Ključne besede:
   zdravje    predmet    izposojanje    partner

So stvari, ki jih morate imeti le zase in jih morate izključno uporabljati samo vi. Ni jih dobro deliti s partnerjem, niti z ostalimi družinskimi člani saj gre za osebne stvari, ki se tičejo vaše higiene. Če ne želite tvegati nepotrebnih okužb in neželenih težav z zdravjem, se jim izogibajte.

 

ZOBNA ŠČETKA - pod nobenim pogojem si je ne delite z nikomer, ampak jo uporabljajte le vi. Prav tako nikoli ne imejte ščetke v lončku, s ščetinami obrnjenimi navzdol ali tako, da se v lončku dotika drugih ščetk. Na ščetki vedno imejte plastični ovoj in še v vednost: ščetke bi morali menjati vsaj na 3 mesece.

 

MILO - milo (ki ga primeš v roke) je najpogostejši razlog za širjenje bolezni, glivičnih obolenj in ostalih nevarnih bolezni. Najbolj priporočljiva je uporaba tekočih mil. 

 

DEZODORANT - sredstva za preprečevanje neprijetnega vonja so prav tako prenašalec kožnih bolezni. Dezodoranta si ne delite z nikomer, niti s svojimi družinskimi člani, niti ne s svojim partnerjem. 

 

BRISAČE - pravilno bi bilo, da imate eno brisačo za obraz, eno za roke, eno za noge in eno za ostale dele telesa. Vsak družinski član bi moral imeti svojo brisačo in nikakor ne eno skupno, ki jo uporabljajo vsi. 

 

ŽILETKE ZA BRITJE - žiletke na koži med britjem povzročajo neopazne mikro ranice in tako prenašajo poleg kožnih bakterij tudi nevarne bakterije v krvi. Zato si jo nikar ne izposojajte, da ne tvegate okužb.

 

ŠČIPALEC ZA NOHTE IN ŠKARJE - s striženjem nohtov zajamete veliko kožnih bakterij, največ pa takih, ki niso vidne s prostim očesom in se skrivajo za nohti. Priporočljivo je, da si roke in noge, preden se jih lotite striči temeljito umijete.

 

ZOBNE NITKE - prav tako kot ščetka, tudi zobna nitka ni primerna za deljenje, zato tisto, ki ste jo že uporabili, ne varčujete ali pa istočasno uporabljajte s partnerjem. Znebite se je.