8 nasvetov, kako vzljubiti ponedeljke

Uživajte v preprostih stvareh in svet bo zagotovo lepši
Ključne besede:
   ponedeljek    nasveti    cilji    pozitivno    preprosto    ideje

Če ne marate ponedeljkov, naj vas potolažimo, da niste edini. To je tisti zoprni dan po vikendu, ko je treba vse začeti od začetka. Ne bodite tako črnogledi in vzemite stvari v svoje roke ter se prepustite toku. Malenkosti vam lahko polepšajo dan in vam naredijo dan popoln. 

  

1. Za dober ponedeljek morate preživeti dober vikend

 

Če boste preživeli zanimiv in uspešen vikend, boste zjutraj raje vstali in se odpravili na delo. S sodelavko ali sodelavcem boste poklepetali o stvareh, ki so se vam zgodile čez vikend in skupaj z njim podoživeli lepe trenutke, ki so bili nepozabni. Četudi se vam ni zgodilo nič posebnega, je bilo zagotovo nekaj, po čemer vam je vikend minil lepo - morda po dobrem kosilu ali po tem, da ste lahko dolgo spali. Glejte na stvari pozitivno!

 

 

2. Zaplešite

 

Večina jutro rada začne v tišini, a ne bo nič narobe, če si zavrtite malce glasbe. Zavrtite si glasbo, ki vam je všeč in se zjutraj malo zavrtite. Zibajte se v ritmih, ki vam ugajajo in si polepšajte začetek dneva. Imate partnerja? Zaplešite z njim in ob tem se bosta še zabavala. 

 

3. Prepevajte

 

Kdor poje, zlo ne misli. Čeprav nimate posluha, naj vas to ne zaustavi, da si ne bi nekaj zapeli in si polepšali dan. Pojte naglas, potiho, žvižgajte ali nekaj mrmrajte. Kakorkoli že, sprostili se boste in verjemite, da boste imeli takoj lepši ponedeljek.

 

 

4. Pocrkljajte se z nečim sladkim za dušo

 

Ne upirajte se sladkim malenkostim, ki vam narišejo nasmeh na obraz in razvajajo vaše čute. Že majhna čokolada, kos tortice ali kepica sladoleda vam bodo polepšali dan. Morda z njimi ni dobro začeti na prazen želodec, tekom dneva pa vam bodo zagotovo polepšali dan.

 

 

5. V miru spijte dobro kavo

 

Tisti, ki radi pijete kavo, se zagotovo veselite jutra in skodelice dobre kave, ki jo spijete v miru sami ali s partnerjem. Ob dobri kavi se sprostite in razmišljate le o lepih stvareh. Jutro vedno začnite z dobro skodelico kave in predvsem s takšno, ki jo imate najraje. Če ne marate kave, pa si privoščite čaj ali sveže stisnjen sok. 

 

 

6. Zajtrk za energijo

 

Če spadate med tiste, ki se vsak ponedeljek odločijo za to, da bodo začeli s hujšanjem je čas, da nekaj spremenite. Ne obremenjujte se s tem in si raje privoščite zdrav zajtrk, ki je prav tako pomemben za lep videz. Zajtrk ki bo zdrav, vam bo dal pozitivne energije in vam omogočil, da se lažje spopadete z vsakodnevnimi izzivi. Če boste v svoje telo vnašali premalo hrane, vitaminov in ostalih hranilnih snovi, boste razdražljivi, tečni in posledično slabe volje. Prazna vreča ne stoji pokonci, zato si privoščite okusen zajtrk in verjemite, da bo vaš dan lepši.

 

 

7. Med službo si vzemite pavzo in pojdite na svež zrak

 

Tudi med službo si vzemite čas zase in si privoščite pavzo. Ne iščite izgovorov, da ne morete, ker imate preveč dela ali da delo pač ne more počakati. S strogostjo do sebe ne boste dosegli ničesar in si vzemite tistih 5 minut, se sprehodite, raztegnite noge ali nekaj dobrega pojejte. Pojdite na svež zrak in zadihajte ter si že s tem polepšajte ''zoprni'' ponedeljek.

 

 

8. Vsak ponedeljek si postavite cilj

 

Že v ponedeljek začnite razmišljati, kako bo potekal vaš teden, vendar ne delajte prevelikih načrtov, da vas ne bo začelo to obremenjevati. Vsak dan živite čimbolj spontano, lahko pa načrtujete, kaj boste počeli za vikend. Misel na to, človeka drži pokonci, saj razmišlja o lepih stvareh, ki ga čakajo in je poln pričakovanj.