10 znakov, da je tvoj partner dober oče

Si ga prepoznala?
Ključne besede:
   oče    partner    družina    otrok    lastnosti

Ko planiraš skupno življenje s partnerjem, razmišljaš tudi o tem, kako bo to vse skupaj izgledalo, če bo dober oče tvojim otrokom ali ne ... Obstaja nekaj značilnosti, ki ti bodo pomagale prepoznati dobre očetovske lastnosti.

 

 

1. Opravlja hišna opravila

 

Seveda ne računaj, da bo to počel namesto tebe, če pa kaže voljo, da včasih opravila, kot so priprava hrane ali brisanje prahu v hiši, prevzame nase, je to vsekakor dober znak. Drugače pa ti bo njegova pomoč v hiši prišla prav, ko bosta dobila dojenčka, saj bosta takrat dobila goro obveznosti. 

 

 

2. Dobro funkcionira pod pritiskom

 

Ko se znajdeta v težki situaciji, boš zagotovo želela računati na svojega partnerja. Moški, ki se dobro znajde, ko je pod pritiskom, ali v kakšni drugi stresni situaciji, bo lahko tudi pomiril jokajočega dojenčka, ko ta joka ob treh zjutraj.

 

 

3. Skrbi ga, če imaš probleme

 

Nihče od partnerjev ne išče izpolnitev nerealnih želja, toda, če mu ni vseeno za tvoje potrebe in želi narediti vse, kar lahko, da boš ti zadovoljna, je jasno, da je pripravljen vlagati v vajino zvezo in življenje v dvoje. To pomeni, da ni sebičen in da bo dal vse od sebe, da bo dobro poskrbel za vajine otroke.

 

4. Je odgovoren

 

Polagaš pozornost na njegovo obnašanje - v kolikor je eden od tistih moških, ki redno plačujejo svoje račune, razmišlja tudi o tem, če je s seboj vzel vse, kar potrebuje na potovanju ... pomeni, da je odgovoren in da bo takšen tudi s tvojimi otroki. V vsakem primeru, ne moreš pričakovati od nekoga, ki je kot "muha brez glave", da bo lahko že jutri imel skrb za otroke.

 

 

5. Ima hišne ljubljenčke

 

Morda se ti zdi to popolnoma nepomembno, toda moški, ki je imel ali ima hišnega ljubimca, se je navadil razmišljati o potrebah še koga drugega, ne samo o svojih. Skrbi o tem, če je ljubljenček sit in čiščenje dlak niso iste kot očetovstvo, so pa dobra osnova za to "vlogo". 

 

 

6. Je zabaven

 

Če imata oba smisel za humor in on te zna nasmejati tudi takrat, ko ti ni do ničesar, potem to pomeni, da bo skrben in zabaven očka. Pomeni pa tudi to, da bo s svojimi komentarji in obnašanjem polepšal tvoj vsakdan. 

 

 

7. Je odločen

 

Ko se odločita, da se bosta podala v skupno življenje, je pomembno, da se v vsakem trenutku lahko zaneseš na njega. Zato potrebuješ nekoga, ki je samostojen in odločen in nekoga, ki pred vsakim obiskom trgovine še vedno kliče svojo mamo, da se ji oglasi. Ko bosta imela otroka, ti moškega, ki je samostojen in iznajdljiv, ne bo treba klicati vsaki dve minuti, da mu objasniš, kako se menjajo plenice, kje stoji hrana za otroka ...

 

 

8. Včasih se ti zoperstavi

 

Seveda, samo takrat, ko res nimaš prav. Mogoče to zveni, da se bosta zaradi tega več kregala, poanta pa je v tem, da te on s svojim zoperstavljanjem in izražanjem svojega mnenja spravi na realna tla, takrat ko je to potrebno. Prav tako mu bo takšno obnašanje zagotovo pomagalo pri vzgoji otroka, še posebej, ko bo v puberteti. 

 

 

9. Je čustven in dober

 

Če tvoj partner ne zavrača pomoči in skrbi za to, da namerno ne prizadene ljudi, lahko računaš na to, da bo tvoje otroke naučil pravih vrednot. Mar ni to najbolj pomembno?

 

 

10. Želi biti dober oče

 

Ena stvar je gotova - ko na svet pride tvoj prvi otrok in nimaš nobenih starševskih izkušenj, je pomembno vedeti, da bo dal vse od sebe, da bo dober oče.