Otroka oblečenega v bundo NIKOLI ne polagajte v otroški sedež

Otrok lahko zdrsne iz sedeža
Ključne besede:
   avto    otrok    bunda    vožnja    nesreča    nevarno    tragedija    poškodba    sedež

V zimskem času nekateri starši svojega otroka kar v bundi položijo v otroški sedež, a to ni najbolj pametna ideja. Če se zgodi nesreča, lahko otrok konča precej tragično. 

 

Če mislite, da bo tvojega otroka ali vas brez bunde med vožnjo zeblo, potem lahko avto predhodno segrejete. Lahko pa tudi otroka najprej privežete v otroški sedež, nato pa ga pokrijete z odejo.

 

Zimske bunde so običajno precej debele, kar zavira to, da bi se pas dovolj zatisnil. Četudi ste mnenja, da pas otroka dovolj tesni, vam lahko povemo, da, če je v bundi, ga NE! V primeru prometne nesreče obstaja velika verjetnost, da bo otrok zletel iz sedeža, enako pa velja za odrasle osebe. Preden se usedete v avto, glejte, da svojo bundo položite nekam drugam in ne vozite oblečni.

 

 

V videu si lahko pogledate, kako so z lutkami prikazali simulacije prometnih nesreč. Lutke so iz otroškega sedeža poletele, kot, da sploh ne bi bile privezane. Če samo pomislite, koliko zraka iztisnete iz jakne, ko jo želite pospraviti v omaro ali v vrečke za vakumiranje, vam je to takoj jasno.

 

Če otrok že ne bi poletel iz sedeža, pa se lahko močno poškoduje v predelu trebuha, saj bi ga pas v primeru prometne nesreče zategnil z ogromno močjo.