Kuharski mojster o najpogostejši napaki pri pripravi pire krompirja

Namesto v vodi, ga lahko skuhate kar v mleku
Ključne besede:
   krompir    pire    kuhanje    priprava    pravilno    način    trik    mleko    voda    recept    okusno

Vsi so prepričani, da znajo pripraviti pire krompir, a angleški kuharski mojster Marcus Wareing meni drugače. Pravi, da je spoznal več kot 80 % ljudi, ki pire krompirja sploh ne pripravljajo pravilno, napake pa se začnejo že pri kuhanju samega krompirja.

 

''Krompirja pred kuhanjem ne olupite, ampak ga le narežite na enako velike kose in skuhajte v vroči vodi. Še bolj okusen in kremast pa bo, če ga boste namesto v vodi, skuhali v rahlo osoljenem mleku. Pomembno je, da so kosi enako veliki, saj bi se lahko večji kosi skuhali počasneje od manjših, kar uniči krompir. Premehek krompir namreč vsebuje več vode, zato je pire tudi bolj voden, česar pa ne želimo,'' pravi Marcus.

 

 

Pravi pa še, da preden krompir pretlačite, ga pustite stati 5 minut, da se malce shladi. 

 

Za še bolj intenziven okus, pa krompir skuhajte v smetani, mu dodajte česen, začimbe - npr. rožmarin.