Ljubitelji čokolade in arašidovega masla boste s to sladico prišli na svoj račun. Sladica vas zagotovo ne bo pustila ravnodušne in je kot nalašč za tiste najbolj sladkosnede, ki se ne morejo upreti sladkemu, sploh pa ne med prazniki. Najboljše pri tej sladici pa je to, da je sploh ne rabite peči in jo lahko pripravite hitro ter enostavno.
POTREBUJETE:
~ 10 polnozrnatih krekerjev
~ 7 jedilnih žlic stopljenega masla
~ 680 gramov kremnega sira
~ 1 in 1,5 skodelice sladkorja v prahu
~ 1 čajna žlička vanilijevega ekstrata
~ 1 in 1,5 skodelice čokoladnih solzic
~ 2 skodelici stopljenega arašidovega masla
~ 1 skodelica sladkorja v prahu
PRIPRAVA:
1. Polnozrnate krekerje stresite v plastično vrečko in jih z valjarjem zdrobite tako, da dobite drobtine.
2. Nato drobtine stresite v skledo, primešajte stopljeno maslo in mešajte tako dolgo, da dobite strukturo ''vlažnega peska.''
3. Maso nato razporedite po pekaču in postavite v hladilnik.
4. V večji skledi pripravite zmehčan kremni sir in mešajte tako dolgo, da dobite gladko maso.
5. Dodajte sladkor v prahu in vanilijev ekstrat ter zopet mešajte tako dolgo, da ni grudic.
6. Primešajte stopljeno čokolado in mešajte, da dobite enotno maso.
7. Mešanico prelijte na testo iz krekerjev in jo zravnajte. Postavite jo v hladilnik.
8. V večji skledi zmešajte stopljeno arašidovo maslo in sladkor v prahu.
9. Maso prelijte po sladici in jo enakomerno porazdelite.
10. Postavite v hladilnik za 2 - 4 ure.
DOBER TEK!